V Esce teď sázíme do pece dva druhy chleba. Oba jsou vyrobeny z třístupňového kvasu. Pečeme je na bukovém dřevě, které ve spojení s pecí z Itálie zaručuje vypečenost a křupavou kůrku. Na naše chleby používáme pouze BIO mouku. Chleby zrají minimálně 12 hodin.

Chleba 33
Číslo 33 = procenta žitné mouky, zbytek tvoří pšenice. Tento klasický český chleba má zlatou, lesklou a vypečenou kůrku. Nejlepší je čerstvý s máslem. Složení: 60 % tuzemské pšeničné BIO mouky hladké chlebové, 33 % tuzemské žitné BIO mouky chlebové, 7 % vařených brambor, český pražený kmín, sůl. Bochník má zhruba 780 g a stojí 115 Kč.

Chleba 66
Tento chleba s 66 % žitné mouky má křupavou a pomoučenou kůrku s řezy. Hutná střídka s malými oky chutná a voní po kmínu. V Esce na něj mažeme pomazánky, ale hodí se i na zahušťování omáček a chlebovou polévku. Složení: 33 % tuzemské žitné výražkové BIO mouky, 33 % tuzemské žitné BIO mouky chlebové, 33 % tuzemské pšeničné BIO mouky hladké chlebové, český pražený kmín, sůl. Bochník váží zhruba 780 g a stojí 115 Kč.
Kromě chlebů máme i sladké pečivo, polévku, výběrovou kávu nebo dobroty na doma. Stačí si vybrat!

Sladké pečivo
Naše cukrářky pečou denně čerstvé buchty, bábovky a koláče ze sezonních surovin, a pekaři z pece vytahují čerstvé loupáky.

Káva
Na mlýnku máme výběrovou kávu z české pražírny Nordbeans a za kávovarem vyškolené baristy.

Denní polévka
Každý den jinou polévku si můžete dát v restauraci, ale také v přízemí v pekárně nebo si ji odnést s sebou do kanceláře.

Doplňkový prodej
Kromě dobrot od farmářů prodáváme i vlastní výrobky. Chutná vám u nás fermentovaná limonáda? Udělejte si ji doma s našimi Tibi krystaly. Dále máme sendviče, pomazánky, cold brew nebo domácí ledové čaje.
Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884
eska@ambi.cz
Free WIFI
Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner
Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.
Otevírací doba