dnes: úterý 27. července Polední nabídky zítra: středa 28. července
Vepřové výpečky, kysané zelí, bramborové knedlíky159 Kč
Pečené kuřecí paličky, naše pikantní omáčka, bramborová kaše165 Kč
Španělský ptáček, dušená rýže169 Kč
Vepřová játra na cibulce, dušená rýže149 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše159 Kč
Čočka na kyselo se sázeným vejcem149 Kč
Smažený sýr vyzrálý šest týdnů s naší tatarskou omáčkou, brambory vařené ve slupce219 Kč
Steak z přeštické krkovice s hořčičným máslem, opečené brambory289 Kč
Kuřecí prsa s čerstvou majoránkou, dušená rýže249 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, lehký bramborový salát259 Kč
Řízek z krůtích prsou smažený na másle, lehký bramborový salát259 Kč
Řízek z kuřecího stehna smažený na másle, lehký bramborový salát265 Kč
Hovězí uzený jazyk s křenovou omáčkou, houskové knedlíky165 Kč
Roastbeef s tatarskou omáčkou, pečené brambory185 Kč
Vepřové dušené na kmíně, kolínka155 Kč
Sekaná, bramborová kaše149 Kč
Květáková polévka55 Kč
Hovězí na česneku, špenát, bramborové knedlíky149 Kč
Vepřové dušené na paprice, kolínka149 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou145 Kč
Ragú z lesních hub se špeclemi a vídeňskou cibulkou155 Kč
Rýžový nákyp s višněmi145 Kč
Frankfurtská s párkem55 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, karlovarské knedlíky169 Kč
Hovězí krk na červeném víně, bramborová kaše165 Kč
Vepřová játra na cibulce, dušená rýže139 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše165 Kč
Čočka na kyselo se sázeným vejcem149 Kč
Smažený sýr vyzrálý šest týdnů s naší tatarskou omáčkou, brambory vařené ve slupce199 Kč
Řízek z vepřové krkovičky smažený na sádle, bramborová kaše199 Kč
Vařené hovězí s křenovou omáčkou, houskové knedlíky149 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, brambory vařené ve slupce139 Kč
Vepřové výpečky, špenát, bramborové knedlíky149 Kč
Hovězí hrudí na česneku, špenát, bramborové knedlíky, polévka159 Kč
Vepřové dušené na paprice, kolínka, polévka145 Kč
Vepřový závitek Záhorák, brambory vařené, m. m., polévka149 Kč
Buřtguláš, pečivo, polévka145 Kč
Kapustové karbanátky, brambory vařené, m. m., polévka145 Kč
Pražská šunka s bramborovou kaší, polévka155 Kč
Řízek z vepřové kotlety, brambory vařené, m. m., polévka159 Kč
Lívance s tvarohem a marmeládou, polévka145 Kč
Vařený hovězí krk s houbovou omáčkou, houskové knedlíky, polévka175 Kč
Čočka na kyselo s klobásou, pečivo, polévka169 Kč
Kuřecí rizoto se sýrem a okurkou, polévka159 Kč
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku, brambory vařené ve slupce169 Kč
Přírodní telecí játra s naší tatarkou, brambory vařené ve slupce205 Kč
Čočka na kyselo se sázeným vejcem, pečivo159 Kč
Hovězí loupaná plec po burgundsku, karlovarské knedlíky159 Kč
Hovězí dušené v kapustě, brambory vařené ve slupce159 Kč
Dušená slepice na paprice, kolínka155 Kč
Moravský vrabec, špenát, bramborové knedlíky155 Kč
Sekaná,kyselá okurka, bramborová kaše159 Kč
Kuřecí prsa v pivním těstíčku, šťouchané brambory s cibulkou165 Kč
Kuřecí játra na cibulce, dušená rýže155 Kč
Vepřový bůček na černém pivu, bramborové špalíky, dušené zelí235 Kč
Rajčatovo papriková polévka, sýrová tortellona85 Kč
Pečená řepa na tymianu s buvolí mozzarellou215 Kč
Risotto Milanese, treska v tempuře, gremolata255 Kč
Tortelloni plněné ricottou, máslo a šalvěj245 Kč
Lasagne s neapolským ragú228 Kč
Vanilková zmrzlina s mléčnou čokoládou a lískovými oříšky168 Kč
Dančí hřbet, zelí, lilkové chutney, rybíz498 Kč
Likérová špička, vanilka125 Kč
zítra: středa 28. července Polední nabídky dnes: úterý 27. července
Buřtguláš, rohlík155 Kč
Moravský vrabec, špenát, bramborové knedlíky159 Kč
Vepřové dušené na paprice, dušená rýže159 Kč
Přírodní vepřová játra s naší tatarkou, bramborová kaše169 Kč
Plněný paprikový lusk, dušená rýže155 Kč
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem169 Kč
Špenát se sázeným vejcem a vařeným bramborem149 Kč
Smažený sýr vyzrálý šest týdnů s naší tatarskou omáčkou, brambory vařené ve slupce219 Kč
Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže159 Kč
Plzeňský hovězí guláš, houskové knedlíky165 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, brambory vařené ve slupce155 Kč
Přírodní telecí játra s naší tatarkou, brambory vařené ve slupce175 Kč
Zelňačka s klobásou55 Kč
Vařený hovězí krk s houbovou omáčkou, dušená rýže149 Kč
Guláš z hovězí kližky, houskové knedlíky149 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše149 Kč
Zapečené šunkofleky se znojemskou okurkou149 Kč
Rýžový nákyp s višněmi145 Kč
Kapustová s opečeným chlebem55 Kč
Hovězí pečeně na slanině, dušená rýže165 Kč
Segedínský guláš, houskové knedlíky155 Kč
Roastbeef s tatarskou omáčkou, opečené brambory199 Kč
Soukenický sekaný řízek, bramborová kaše155 Kč
Bramborák na másle s kysaným zelím129 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, houskové knedlíky, polévka159 Kč
Hovězí dušené na houbách, dušená rýže, polévka139 Kč
Husarská roláda, bramborová kaše, polévka159 Kč
Vepřové výpečky, kysané zelí, bramborové knedlíky, polévka145 Kč
Soukenický sekaný řízek, bramborová kaše, polévka149 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, polévka145 Kč
Knedlíky s vejci a znojemskou okurkou, polévka129 Kč
Řízek z krkovičky, brambory vařené, m. m., polévka159 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, houskové knedlíky, polévka185 Kč
Hovězí srdce na slanině, dušená rýže, polévka159 Kč
Pečená kuřecí roláda s nádivkou, bramborová kaše, polévka159 Kč
Řízek z kotlety v sýrovém těstíčku, bramborová kaše169 Kč
Přírodní telecí játra s naší tatarkou, brambory vařené ve slupce205 Kč
Kapustové karbanátky, brambory vařené ve slupce155 Kč
Rajská hovězí pečeně, houskové knedlíky198 Kč
Polévka z medvědiho česneku85 Kč
Zapečené lilky s mozzarellou a parmazánem215 Kč
Pečené kuře s nádivkou a zauzenou bramborovou kaší255 Kč
Rigatoni s masovými koulemi v rajčatové omáčce215 Kč
Vanilková zmrzlina s mléčnou čokoládou a lískovými oříšky168 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jaroslav Kozdělka

Šéfpekař

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat se na zástupce šéfkuchaře. Má rád výzvy, a proto po 17 letech v kuchyni přijal nabídku stát se šéfem pekárny. Místo vymýšlení nových jídel si tak užívá každodenního adrenalinu s chlebovým kváskem – někdy jde doslova o život! Jarda má nejradši chleba 33, a to samotný, protože takhle je podle něj nejlepší.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Tomáš Brázda

Šéfsommelier

I když je Tomáš vyučený kuchař, vínem žil už od školy. Začínal v Čestru jako číšník, ale od začátku koukal pod ruce sommmelierům. Čestr už opouštěl jako hotový znalec vín. Po roční pauze ve vinném baru mimo Ambiente přišel do Esky, chtěl totiž pracovat hlavně s českými víny. Záleží mu na vzdělávání týmu i hostů – nebojte se Tomáše požádat o radu. Ve volném čase se uklidňuje u golfu, i když se mu za to kolegové smějí.

Matěj Pína

Šéfbarista

Dnes žije kávovou kulturou, ale před osmi lety začínal na place v Lokále Dlouhááá, kde se postupně vypracoval na výčepního. V Esce se rychle zaučil pod vedením tehdejšího šéfbaristy Ondry Štokla. Za svůj tým by dal ruku do ohně a je rád, že se na všechny může stoprocentně spolehnout. Inženýr zahradní architektury je ženatý a má dceru Žofii. Volno tráví s rodinou a hraním v punkrockové kapele Kung-Fu Girlz.

Rudolf Herman

Personální manažer

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Simona Hricaková

Manažerka směny

Simona pochází z Nízkých Tater, kde strávila dětství v horském hotelu. Její tatínek pracoval v gastronomii, a tak se rozhodla pro hotelovou školu. Poté hned nastoupila do Pastacaffé na plac. Cenné zkušenosti teď uplatňuje jako manažerka v Esce – hostům se snaží vyhovět za každou cenu a je ráda, že jí Eska v tomhle dává nepřeberné možnosti. Miluje sport, zkusila už skoro všechno, ale nejraději má plavání a plážový volejbal.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–22:00
So–Ne09:00–22:00