dnes: čtvrtek 26. listopadu Polední nabídky zítra: pátek 27. listopadu
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, karlovarské knedlíky149 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, brambory vařené, m. m.129 Kč
Přírodní mletý řízek, bramborová kaše125 Kč
Frankfurtská s párkem45 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, bramborová kaše, mrkvový salát195 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, bramborový salát, mrkvový salát195 Kč
Smažený sýr vyzrálý šest týdnů s naší tatarskou omáčkou, brambory vařené, m. m.185 Kč
Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou, houskové knedlíky145 Kč
Hovězí tokáň, dušená rýže145 Kč
Pečené kuřecí stehno, bramborová kaše145 Kč
Jitrnice, kysané zelí a vařený brambor145 Kč
Zapečené houbofleky se znojemskou okurkou139 Kč
Rýžový nákyp s třešněmi135 Kč
Kyselica45 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, dušená rýže145 Kč
Vepřový závitek Záhorák, šťouchané brambory s cibulkou139 Kč
Buřtguláš, pečivo139 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše145 Kč
Francouzské brambory139 Kč
Smažený sýr vyzrálý šest týdnů s naší tatarskou omáčkou, brambory vařené, m. m.199 Kč
Vepřová žebra pečená na tmavém pivě, pečivo219 Kč
Řízek z vepřové krkovičky smažený na sádle, bramborová kaše179 Kč
Rajská hovězí pečeně, kolínka139 Kč
Hovězí dušené na pepři, dušená rýže139 Kč
Vepřová plec dušená na houbách, houskové knedlíky135 Kč
Zabíjačkový guláš, pečivo, polévka149 Kč
Hovězí pečeně na slanině, dušená rýže, polévka159 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše, polévka149 Kč
Jelito, kysané zelí a vařený brambor, polévka145 Kč
Jitrnice, kysané zelí a vařený brambor, polévka149 Kč
Pražská šunka s bramborovou kaší, polévka149 Kč
Houbové krupoto s vejcem, polévka139 Kč
Smažený sýr vyzrálý šest týdnů s naší tatarskou omáčkou, brambory vařené, m. m.195 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, bramborový salát225 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, bramborový salát225 Kč
Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže145 Kč
Kančí guláš, karlovarské knedlíky175 Kč
Vepřová plec dušená na kmíně, kolínka139 Kč
Vepřová líčka na pivu, šťouchané brambory s cibulkou145 Kč
Telecí mletý řízek, bramborová kaše145 Kč
Pečené krůtí stehno na slanině,špenát, bramborové knedlíky145 Kč
Kapustová polévka68 Kč
Spaghetti s bazalkovým pestem165 Kč
Rigatoni s masovými kuličkami z hovězí svíčkové a omáčkou ze sicilských rajčat178 Kč
Grilovaný hovězí flap s pepřovou omáčkou, cuketou na tymiánu a restovanými bramborami255 Kč
Rajčatovo papriková polévka, sýrová tortellona75 Kč
Hovězí tatarák, lanýžová majonéza, chlebová granola225 Kč
Pečené kuře s nádivkou a zauzenou bramborovou kaší248 Kč
Tagliatelle se žampiony, špenátem a smetanou198 Kč
zítra: pátek 27. listopadu Polední nabídky dnes: čtvrtek 26. listopadu
Rajská hovězí pečeně, kolínka145 Kč
Hovězí na česneku, špenát, bramborové knedlíky139 Kč
Čočková s párkem49 Kč
Španělský ptáček, dušená rýže149 Kč
Roastbeef s tatarskou omáčkou, opečené brambory185 Kč
Vinná klobása, bramborová kaše130 Kč
Smažené žampiony s naší tatarkou, brambory vařené, m. m.135 Kč
Telecí plec dušená na houbách, houskové knedlíky149 Kč
Španělský ptáček, dušená rýže, polévka159 Kč
Zabíjačkový guláš, pečivo, polévka149 Kč
Sekaná, bramborová kaše, polévka149 Kč
Jelito, kysané zelí a vařený brambor, polévka145 Kč
Jitrnice, kysané zelí a vařený brambor, polévka149 Kč
Kuřecí rizoto se sýrem a kyselou okurkou, polévka149 Kč
Smažené žampiony s naší tatarkou, brambory vařené, m. m., polévka149 Kč
Polévka z hlívy ústřičné75 Kč
Hovězí tatarák, lanýžová majonéza, chlebová granola225 Kč
Pečené žebro na houbách s bramborovým pyré a růžičkovou kapustou238 Kč
Ravioli plněné sýrem Scamorza, hříbky, smetana235 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jaroslav Kozdělka

Šéfpekař

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat se na zástupce šéfkuchaře. Má rád výzvy, a proto po 17 letech v kuchyni přijal nabídku stát se šéfem pekárny. Místo vymýšlení nových jídel si tak užívá každodenního adrenalinu s chlebovým kváskem – někdy jde doslova o život! Jarda má nejradši chleba 33, a to samotný, protože takhle je podle něj nejlepší.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Tomáš Brázda

Šéfsommelier

I když je Tomáš vyučený kuchař, vínem žil už od školy. Začínal v Čestru jako číšník, ale od začátku koukal pod ruce sommmelierům. Čestr už opouštěl jako hotový znalec vín. Po roční pauze ve vinném baru mimo Ambiente přišel do Esky, chtěl totiž pracovat hlavně s českými víny. Záleží mu na vzdělávání týmu i hostů – nebojte se Tomáše požádat o radu. Ve volném čase se uklidňuje u golfu, i když se mu za to kolegové smějí.

Matěj Pína

Šéfbarista

Dnes žije kávovou kulturou, ale před osmi lety začínal na place v Lokále Dlouhááá, kde se postupně vypracoval na výčepního. V Esce se rychle zaučil pod vedením tehdejšího šéfbaristy Ondry Štokla. Za svůj tým by dal ruku do ohně a je rád, že se na všechny může stoprocentně spolehnout. Inženýr zahradní architektury je ženatý a má dceru Žofii. Volno tráví s rodinou a hraním v punkrockové kapele Kung-Fu Girlz.

Rudolf Herman

Personální manažer

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Simona Hricaková

Manažerka směny

Simona pochází z Nízkých Tater, kde strávila dětství v horském hotelu. Její tatínek pracoval v gastronomii, a tak se rozhodla pro hotelovou školu. Poté hned nastoupila do Pastacaffé na plac. Cenné zkušenosti teď uplatňuje jako manažerka v Esce – hostům se snaží vyhovět za každou cenu a je ráda, že jí Eska v tomhle dává nepřeberné možnosti. Miluje sport, zkusila už skoro všechno, ale nejraději má plavání a plážový volejbal.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–20:00
So09:00–20:00
Ne09:00–18:00