dnes: neděle 24. února Polední nabídky zítra: pondělí 25. února
Minestrone75 Kč
Burrata s pečenými rajčaty, olivami a chlebovou drobenkou198 Kč
Lasagne s boloňským ragú208 Kč
zítra: pondělí 25. února Polední nabídky dnes: neděle 24. února
Vařený hovězí krk s křenovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky139 Kč
Hovězí roštěná na houbách, dušená rýže179 Kč
Francouzské brambory, 300 g135 Kč
Maďarský guláš, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky125 Kč
Bramboračka45 Kč
Hovězí dušené v kapustě, 100 g, šťouchané brambory s cibulkou135 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g, kolínka129 Kč
Vepřové srdce na slanině, 150 g, dušená rýže129 Kč
Čevabčiči, 125 g, brambory vařené, m. m.135 Kč
Rajská hovězí pečeně, 100 g, kolínka, polévka129 Kč
Dušený králík na houbách, 200 g, dušená rýže, polévka199 Kč
Moravský vrabec, špenát, 120 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše125 Kč
Řízek z krkovičky smažený na sádle, 120 g, bramborová kaše, salát z červené řepy169 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, salát z červené řepy169 Kč
Plzeňský hovězí guláš, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Nadívaný vepřový bok, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Hovězí pečeně na slanině, 100 g, dušená rýže129 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše129 Kč
Hrachovka s opečeným chlebem45 Kč
Segedínský guláš, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Hovězí tokáň, 100 g, dušená rýže, polévka129 Kč
Soukenický sekaný řízek, 120 g, bramborová kaše, polévka125 Kč
Francouzské brambory, 300 g, polévka129 Kč
Vepřová líčka na hrášku, 120 g, šťouchané brambory s cibulkou149 Kč
Krůtí roláda,235 Kč
Brokolicová polévka65 Kč
Pečená řepa na tymianu s buvolí mozzarellou178 Kč
Grilované kuřecí prso, fregola, houby225 Kč
Ravioli plněné sýrem Scamorza, rajčata, bazalka225 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Jaroslav Kozdělka

Zástupce šéfkuchaře

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat na zástupce šéfkuchaře. Nejvíc mu sedí česká a italská kuchyně, v Esce jasně vedou brambory v popelu. Na práci tady ho baví, že se nenudí (a to i díky super kolegům) a pracuje s lokálními surovinami. A recept na spokojenost? Dělat práci s láskou.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Rudolf Herman

Manažer směny

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Marek Holba

Personální manažer

Čtrnáct let v Anglii a Austrálii, kde pracoval hlavně v restauracích, ho spoustu naučilo. Od té doby má rád skoro každé jídlo a obdivuje, když někdo vystřihne perfektní chod třeba z celeru – ze steaku to prý není taková výzva. V Esce mu sedí prostředí, tým i hosté, kterým rád představuje náš koncept. Ve volnu rád jezdí na výlety a vaří. Nejoblíbenější surovina? Mrkev!

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30