dnes: úterý 25. června Polední nabídky zítra: středa 26. června
Rajská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky145 Kč
Hovězí dušené na houbách, 100 g, dušená rýže139 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g129 Kč
Rajská hovězí pečeně, 100 g, kolínka145 Kč
Dršťková polévka49 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, nové brambory vařené ve slupce, rajčatový salát s cibulkou195 Kč
Cikánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže139 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše135 Kč
Kynuté jahodové knedlíky139 Kč
Levandulová zmrzlina s borůvkami a šlehačkou55 Kč
Pórková s vejcem45 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka139 Kč
Vepřové dušené v kedlubně, 100 g, šťouchané brambory s cibulkou, polévka125 Kč
Sekaná, 120 g, bramborová kaše, polévka125 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g135 Kč
Kuřecí prso s kůží 150g, květákové pyré , pečené brambory, salát z červené řepy199 Kč
Řízek z vepřové krkovičky smažený na sádle, 120 g, bramborová kaše, salát z červené řepy179 Kč
Frankfurtská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Moravský vrabec, dušené hlávkové zelí, 120 g, bramborové knedlíky135 Kč
Vepřové srdce na slanině, 150 g, dušená rýže125 Kč
Soukenický sekaný řízek, 120 g, bramborová kaše129 Kč
Hovězí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, 100 g, nové brambory vařené ve slupce, polévka119 Kč
Čočka na kyselo s párkem, pečivo, polévka125 Kč
Smažený květák s naší tatarkou, 200 g, šťouchané brambory s cibulkou125 Kč
Zapečené houbofleky se znojemskou okurkou, 300 g125 Kč
Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi39 Kč
Pórková s vejcem39 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 150 g, nové brambory vařené ve slupce, polévka189 Kč
Plněný paprikový lusk, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Hovězí dušené v kapustě, 100 g, nové brambory vařené ve slupce, polévka125 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g, polévka115 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g125 Kč
Bramborák na másle s kysaným zelím, 200 g125 Kč
Smažený květák s naší tatarkou, 200 g125 Kč
Maďarský guláš, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Vepřová játra na roštu, 150 g, šťouchané brambory s cibulkou, tatarská omáčka139 Kč
Vepřová líčka na liškách, 120 g, dušená rýže149 Kč
Pizza margherita classica158 Kč
Fresella s tomaty a bazalkou158 Kč
Tagliatelle se špenátovým pestem158 Kč
Telecí plec, medvědí česnek, pečený pórek235 Kč
Okurková polévka s koprem a zakysanou smetanou75 Kč
Bílý chřest s lanýžovým máslem, vejcem a parmazánem188 Kč
Grilovaný losos, caponata, rukola245 Kč
Cannelloni s masovým ragú a špenátem215 Kč
Studená salátová polévka se zelenými jahodami 95 Kč
Nadívaná kuřecí křídla 225 Kč
Jahody s krémem 165 Kč
Trhané kuřecí maso v kváskové buchtě s kyselou salátovkou95 Kč
Salát s grilovaným prsem, medovohořčičný dresink135 Kč
Trhané vepřové maso na bramborové kaši, jarní cibulka138 Kč
zítra: středa 26. června Polední nabídky dnes: úterý 25. června
Vařený hovězí krk s houbovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky139 Kč
Vepřová játra na cibulce, 150 g, dušená rýže125 Kč
Hrachová kaše s Pražskou šunkou, 100 g139 Kč
Guláš z vepřových kolínek s křenem, 100 g, houskové knedlíky139 Kč
Kuře a la bažant, 250 g, dušená rýže139 Kč
Kulajda45 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, nové brambory vařené ve slupce, celerový salát s mrkví195 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže139 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, kolínka135 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše135 Kč
Lečo s klobásou, 150 g139 Kč
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže, polévka135 Kč
Plzeňský vepřový guláš, 100 g, houskové knedlíky, polévka135 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g, polévka125 Kč
Soukenický sekaný řízek, 120 g, bramborová kaše135 Kč
Houbové krupoto s vejcem115 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, zelný salát s křenem179 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže139 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g, kolínka129 Kč
Kuře a la bažant, 250 g, nové brambory vařené ve slupce135 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka139 Kč
Vepřový závitek Záhorák, 120 g, nové brambory vařené ve slupce, polévka119 Kč
Vepřová játra na cibulce, 150 g, dušená rýže, polévka115 Kč
Květákový mozeček, 200 g, nové brambory vařené ve slupce109 Kč
Nudle s mákem115 Kč
Silný hovězí vývar s játrovou rýží45 Kč
Květáková polévka39 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Vepřové dušené na kmíně, 100 g, kolínka, polévka115 Kč
Vepřová játra na cibulce, 150 g, dušená rýže, polévka119 Kč
Lečo s klobásou, 150 g139 Kč
Zeleninové lečo109 Kč
Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Hovězí roštěná na houbách, 100 g, dušená rýže159 Kč
Čevabčiči, 125 g, šťouchané brambory s cibulkou135 Kč
Pizza marinara s tuňákem158 Kč
Mozzarella di bufala158 Kč
Spaghetti aglio olio rucola158 Kč
Brokolicová polévka68 Kč
Gnocchi se špenátem, smetanou a sýrem ricotta148 Kč
Rigatoni s italskou klobásou, rajčaty a parmezánem158 Kč
Grilovaná hovězí špička z kýty s omáčkou z vína chianti, cuketa na tymiánu a brambory se sýrem ricotta235 Kč
Dukátové buchtičky s vanilkovým šodó198 Kč
Pečené kuře,235 Kč
Chřestová polévka85 Kč
Kozí sýr z farmy Krasolesí, červená řepa, vlašské ořechy178 Kč
Kuřecí Supreme, marinovaná karotka228 Kč
Mezzalune plněné mozzarellou s hříbkovou omáčkou235 Kč
Trhané kuřecí maso v kváskové buchtě s kyselou salátovkou95 Kč
Trhané vepřové maso na bramborové kaši, jarní cibulka138 Kč
Pečené brambory s grilovaným chřestem a uzenou majonézou138 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jaroslav Kozdělka

Šéfpekař

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat se na zástupce šéfkuchaře. Má rád výzvy, a proto po 17 letech v kuchyni přijal nabídku stát se šéfem pekárny. Místo vymýšlení nových jídel si tak užívá každodenního adrenalinu s chlebovým kváskem – někdy jde doslova o život! Jarda má nejradši chleba 33, a to samotný, protože takhle je podle něj nejlepší.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Rudolf Herman

Personální manažer

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Simona Hricaková

Manažerka směny

Simona pochází z Nízkých Tater, kde strávila dětství v horském hotelu. Její tatínek pracoval v gastronomii, a tak se rozhodla pro hotelovou školu. Poté hned nastoupila do Pastacaffé na plac. Cenné zkušenosti teď uplatňuje jako manažerka v Esce – hostům se snaží vyhovět za každou cenu a je ráda, že jí Eska v tomhle dává nepřeberné možnosti. Miluje sport, zkusila už skoro všechno, ale nejraději má plavání a plážový volejbal.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30

V pátek 5. července máme otevřeno od 9 hodin.

A snídaně podáváme až do 16 hodin.