dnes: středa 12. prosince Polední nabídky zítra: čtvrtek 13. prosince
Bratislavské vepřové plecko, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže139 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g125 Kč
Vařený hovězí krk s křenovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky125 Kč
Gulášová polévka45 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, brambory vařené, m. m., salát z červené řepy195 Kč
Hovězí tokáň, 100 g, dušená rýže135 Kč
Pečená vepřová krkovička, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Husarská roláda, 100 g, bramborová kaše135 Kč
Párky od Krejcarů, bramborová kaše, kyselá okurka135 Kč
Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Hovězí závitek se špenátem, 100 g, bramborové knedlíky, polévka125 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g, salát z červené řepy, polévka119 Kč
Přírodní telecí játra s naší tatarkou, 150 g, brambory vařené, m. m.169 Kč
Přírodní telecí játra s naší tatarkou, 150 g, opečené brambory, zelný salát s křenem179 Kč
Řízek z krkovičky smažený na sádle, 120 g, bramborová kaše, zelný salát s křenem169 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže129 Kč
Pečený vepřový bůček po selsku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Smažený karbanátek, 120 g, brambory vařené, m. m.129 Kč
Vepřové ledvinky dušené na cibulce, 150 g, dušená rýže119 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka139 Kč
Vepřové výpečky, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky, polévka155 Kč
Vařený uzený bok s hrachovou kaší, 100 g, polévka129 Kč
Hovězí vývar s játrovou rýží45 Kč
Gulášová polévka45 Kč
Přeštická kotleta s kroupami na našem pivu, 300g, polévka275 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Vepřové srdce na slanině, 150 g, dušená rýže, polévka119 Kč
Sekaná, 120 g, bramborová kaše, polévka115 Kč
Přírodní telecí játra s naší tatarkou, 150 g169 Kč
Čočka na kyselo s klobásou125 Kč
Čočka na kyselo se sázeným vejcem119 Kč
Špenátová polévka s lososem (0,2 l)75 Kč
Pizza margherita s tuňákem158 Kč
Spaghetti s neapolským ragú158 Kč
Španělský ptáček,198 Kč
Kaštanová polévka85 Kč
Hovězí tatarák, cipollini, focaccia195 Kč
Filet z lososového pstruha, kukuřice, petrželový salát235 Kč
Mezzalune plněné mozzarellou s hříbkovou omáčkou225 Kč
Žampionová polévka s kefírem 95 Kč
Jehněčí a špecle 348 Kč
Vánočka s jablky a ořechy 165 Kč
Silný vývar s masem a kapáním45 Kč
Grilovaná čtvrtka s listovým salátem125 Kč
Kuřecí křídla s BBQ omáčkou a coleslawem, 10 ks148 Kč
zítra: čtvrtek 13. prosince Polední nabídky dnes: středa 12. prosince
Cikánská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Pečená kuřecí roláda s nádivkou, 100 g, šťouchané brambory s cibulkou135 Kč
Telecí plec dušená na paprice, 100 g, dušená rýže145 Kč
Rajská hovězí pečeně, 100 g, kolínka135 Kč
Vepřové výpečky, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky119 Kč
Bramboračka45 Kč
Hovězí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, 100 g, šťouchané brambory s cibulkou129 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše135 Kč
Vařený uzený bok s hrachovou kaší, 100 g125 Kč
Rajská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Vepřová játra na cibulce, 150 g, dušená rýže, polévka115 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g, polévka125 Kč
Pečené kuře s nádivkou, 1/4, bramborová kaše159 Kč
Řízek z vepřové kýty smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, okurkový salát169 Kč
Maďarský guláš, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky135 Kč
Vepřová plec dušená na houbách, 100 g, dušená rýže125 Kč
Roastbeef s tatarskou omáčkou, 100 g, brambory vařené, m. m.139 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, kolínka, polévka129 Kč
Vepřová játra na cibulce, 150 g, dušená rýže, polévka115 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, polévka129 Kč
Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi39 Kč
Zabíjačková prdelačka39 Kč
Hovězí dušené na houbách, 100 g, kolínka, polévka119 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g, polévka115 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, polévka125 Kč
Hovězí hrudí na česneku, špenát, 100 g129 Kč
Jelito, kysané zelí a vařený brambor125 Kč
Špenát se sázeným vejcem a vařeným bramborem119 Kč
Italská čočková polévka (0,2 l)75 Kč
Pizza marinara158 Kč
Tagliatelle bolognese158 Kč
Ribollita ze zeleniny a fazolí s česnekovým chlebem65 Kč
Rigatoni all arrabbiata148 Kč
Spaghetti s mušlemi na víně, česnekem a rajčaty158 Kč
Grilovaný hovězí pupek se slaninovým máslem, cuketou na tymiánu a restované brambory225 Kč
Filátko ze sumce,235 Kč
Petrželová polévka75 Kč
Salát s pečenou dýní a feta sýrem178 Kč
Mořský vlk se šafránovým risottem, cuketové spaghetti238 Kč
Cannelloni s masovým ragú a špenátem208 Kč
Silný vývar s masem a kapáním45 Kč
Grilovaná čtvrtka s chlebem a kyselou okurkou125 Kč
Obědová miska: trhané kuřecí maso, bramborový salát, uzená majonéza165 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Jaroslav Kozdělka

Zástupce šéfkuchaře

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat na zástupce šéfkuchaře. Nejvíc mu sedí česká a italská kuchyně, v Esce jasně vedou brambory v popelu. Na práci tady ho baví, že se nenudí (a to i díky super kolegům) a pracuje s lokálními surovinami. A recept na spokojenost? Dělat práci s láskou.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Rudolf Herman

Manažer směny

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Marek Holba

Personální manažer

Čtrnáct let v Anglii a Austrálii, kde pracoval hlavně v restauracích, ho spoustu naučilo. Od té doby má rád skoro každé jídlo a obdivuje, když někdo vystřihne perfektní chod třeba z celeru – ze steaku to prý není taková výzva. V Esce mu sedí prostředí, tým i hosté, kterým rád představuje náš koncept. Ve volnu rád jezdí na výlety a vaří. Nejoblíbenější surovina? Mrkev!

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30

Kdy máme otevřeno o svátcích?

24. 12. – zavřeno
25. 12. – 11:30–23:30
26. 12. – 9:00–23:30
31. 12. – 9:00 – dokud vydržíme
1. 1. 2019 – 9:00–23:30