dnes: neděle 22. října Polední nabídky zítra: pondělí 23. října
Polévka z topinamburu, pečená paprika58 Kč
Papriky plněné ricottou, drcená rajčata, bazalka155 Kč
Lasagne s boloňským ragú175 Kč
Zeleninová polévka s vejcem a krutony68 Kč
Spaghetti amatriciana198 Kč
zítra: pondělí 23. října Polední nabídky dnes: neděle 22. října
Rajská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Pečené kuřecí stehno, 200 g, dušená rýže109 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, brambory vařené, m. m.109 Kč
Květáková polévka39 Kč
Vařený hovězí krk s rajskou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky125 Kč
Dušená slepice na paprice, 100 g, kolínka115 Kč
Hamburská pečeně, 100 g, houskové knedlíky, kompot125 Kč
Hovězí tokáň, 100 g, dušená rýže, kompot125 Kč
Vepřový závitek Záhorák, 120 g, šťouchané brambory s cibulkou, kompot119 Kč
Francouzské brambory, 300 g119 Kč
Houbové krupoto s vejcem115 Kč
Gulášová polévka45 Kč
Burger s bramborovými lupínky, 180 g, zelný salát s křenem189 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, zelný salát s křenem169 Kč
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže125 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky125 Kč
Vepřová plec dušená na houbách, 100 g, dušená rýže119 Kč
Smažený karbanátek, 120 g, bramborová kaše125 Kč
Smažené žampiony s naší tatarkou, 150 g, brambory vařené, m. m.119 Kč
Povidlové buchty119 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, kolínka, polévka119 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky, polévka119 Kč
Smažený karbanátek, 120 g, bramborový salát, polévka115 Kč
Slepičí polévka se zeleninovým svítkem49 Kč
Frankfurtská s párkem39 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Hovězí dušené v kapustě, 100 g, brambory vařené, m. m., polévka125 Kč
Řízek z vepřové kýty smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, polévka139 Kč
Špenát se sázeným vejcem a vařeným bramborem119 Kč
Smažený hermelín,145 Kč
Krůtí medailonky na šalvěji,195 Kč
Brokolicová polévka58 Kč
Salát ze sicilských pomerančů s fenyklem, cibulí a vlašskými ořechy155 Kč
Kachní prsa, švestky, perník198 Kč
Tortelloni plněné dýní a ricottou178 Kč
Dýňová polévka75 Kč
Zapečené lilky s mozzarellou a parmazánem178 Kč
Grilované kuřecí prso, fregola, houby225 Kč
Cannelloni s masovým ragú a špenátem208 Kč
Zdánlivě obyčejné suroviny
proměňujeme k nepoznání.
Pojďte ochutnat
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracovat deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Zástupce šéfkuchaře

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystřici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Jaroslav Kozdělka

Zástupce šéfkuchaře

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat na zástupce šéfkuchaře. Nejvíc mu sedí česká a italská kuchyně, v Esce jasně vedou brambory v popelu. Na práci tady ho baví, že se nenudí (a to i díky super kolegům) a pracuje s lokálními surovinami. A recept na spokojenost? Dělat práci s láskou.

Jan Malý

Zástupce šéfkuchaře

Když Honza v 19 letech odjel do Rakouska na hory, netušil, že tam zůstane i pracovat. Po zkušenostech z hotelových restaurací se uchytil v michelinském podniku v Německu. Ale v době, kdy poznal svou manželku, se rozhodl vrátit zpět do Prahy. Baví ho vařit po severském vzoru, i když si sám nejvíc pochutná na Asii. A když zrovna nevaří, rád si zajde na procházku se psem.

Jana Krofiková

Manažerka směny

Ekonomka Jana odjakživa věděla, že nejlíp je jí mezi lidmi. Pověsila proto na hřebík účetnictví a šla pracovat do gastra. Má ráda dobrou náladu a netají se tím, kde ji bere: stačí prý vyjít na plac a hned se najde host, který ji Janě zlepší. Miluje kachnu ve všech podobách a v Esce polévky (ale až po kachně, pochopitelně). Ráda cestuje – projela už půl světa.

Rudolf Herman

Manažer směny

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Marek Holba

Personální manažer

14 let v Anglii a Austrálii, kde pracoval hlavně v restauracích, ho spoustu naučilo. Od té doby má rád skoro každé jídlo a obdivuje, když někdo vystřihne perfektní chod třeba z celeru – ze steaku to prý není taková výzva. V Esce mu sedí prostředí, tým i hosté, kterým rád představuje náš koncept. Ve volnu rád jezdí na výlety a vaří. Nejoblíbenější surovina? Mrkev!

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Ilona Tunková

Cukrářka

Vyučená cukrářka, která přičichla i k pedagogice – tři roky totiž vedla třídu na učilišti. Říká, že cukrařinu nejde uspěchat a je za ní schovaný svět vědy. Jejím nejoblíbenějším zákuskem je linecký třený banánek s marmeládou, ale kromě sladkého miluje segedín. Ráda relaxuje sportem nebo se toulá po loukách.

Aleš Karpíšek

Šéfpekař

Díky němu je chleba z Esky takový, jaký je. Dřív ho pekl po nocích v Pizza Nuova, teď díky svým kontaktům v Neapoli dovezl do Prahy pec na dřevo, sehnal nejlepší mouku, vypiplal třífázový kvas, dal dohromady skvělou partu pekařů a šéfuje zdejší pekárně. Sehraný mladý tým je to, co na Esce oceňuje nejvíc. Když odpočívá, tak s rodinou nebo na rybách.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
T 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po-Pá08:00 - 23:30
So-Ne09:00 - 23:30