dnes: středa 13. prosince Polední nabídky zítra: čtvrtek 14. prosince
Vařený hovězí krk se žampionovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g129 Kč
Vepřové srdce na slanině, 150 g, dušená rýže109 Kč
Znojemský guláš, 100 g, dušená rýže129 Kč
Dušená slepice na paprice, 100 g, kolínka119 Kč
Květáková polévka39 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, brambory vařené, m. m., okurkový salát195 Kč
Zabíjačkový guláš, 150 g, houskové knedlíky125 Kč
Frankfurtská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže129 Kč
Vepřová plec dušená na houbách, 100 g, kolínka129 Kč
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, 300 g135 Kč
Čočka na kyselo se sázeným vejcem119 Kč
Bramboračka45 Kč
Hovězí tokáň, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, 100 g, brambory vařené, m. m., polévka119 Kč
Pečená kuřecí roláda s nádivkou, 100 g, bramborová kaše, polévka135 Kč
Zapečené houbofleky se znojemskou okurkou, 300 g125 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, kompot169 Kč
Pečená hovězí líčka, 150 g, bramborová kaše, kompot185 Kč
Vařený hovězí krk s křenovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky125 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže125 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g, kolínka125 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše125 Kč
Kuře a la bažant, 250 g, brambory vařené, m. m.129 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Moravský vrabec, dušené hlávkové zelí, 120 g, bramborové knedlíky, polévka119 Kč
Husarská roláda, 100 g, bramborová kaše, polévka119 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, kolínka, polévka115 Kč
Vepřové srdce na slanině, 150 g, dušená rýže, polévka109 Kč
Čočka na kyselo s klobásou125 Kč
Čočka na kyselo se sázeným vejcem119 Kč
Italská čočková polévka (0,2 l)69 Kč
Pizza quattro salami148 Kč
Spaghetti s boloňským ragú148 Kč
Polévka z rajčat a paprik se sýrovými ravioli55 Kč
Spaghetti Trapanese s bazalkou, mandlemi, pecorinem a sušenými rajčaty138 Kč
Risotto s tyrolským špekem a parmazánem158 Kč
Filet mignons s chilli omáčkou, špenátem a máslovými brambory225 Kč
Buchtičky s vanilkovým krémem,145 Kč
Salát Caesar195 Kč
Polévka z hlívy ústřičné58 Kč
Salát ze sicilských pomerančů s fenyklem, cibulí a vlašskými ořechy155 Kč
Vepřová panenka, fazolky se slaninou195 Kč
Tortelloni plněné dýní a ricottou178 Kč
Kaštanová polévka85 Kč
Tatarák z tuňáka, avokádo a focaccia198 Kč
Grilovaný pupek s divokou brokolicí, bramborová kaše a datterino rajčátka265 Kč
Lasagne s kuřecím masem, špenátem a žampiony208 Kč
Polévka z pórku, zakysaná smetana, slunečnice85 Kč
Pečené kuře, topinambur, tymián338 Kč
Bramborové šišky, tvaroh, mák, loupák165 Kč
zítra: čtvrtek 14. prosince Polední nabídky dnes: středa 13. prosince
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše115 Kč
Zapečené fleky s uzenýmy houbamise znojemskou okurkou, 300 g129 Kč
Boršč, 100 g125 Kč
Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Telecí plec dušená na paprice, 100 g, kolínka155 Kč
Zelňačka s klobásou45 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, bramborový salát, kompot195 Kč
Hovězí pečeně na slanině, 100 g, dušená rýže129 Kč
Pečená hovězí líčka, 150 g, bramborová kaše169 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g125 Kč
Pečená kuřecí roláda s nádivkou, 100 g, brambory vařené, m. m.135 Kč
Koprová omáčka s vejcem a vařeným bramborem119 Kč
Frankfurtská s párkem45 Kč
Hovězí roštěná na houbách, dušená rýže, polévka149 Kč
Nadívaný vepřový bok, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky125 Kč
Buřtguláš, pečivo, polévka119 Kč
Kapustové karbanátky, 200 g, brambory vařené, m. m.119 Kč
Přírodní hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže125 Kč
Nadívaný vepřový bok, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky129 Kč
Plněný paprikový lusk, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Vepřový závitek Záhorák, 120 g, brambory vařené, m. m.129 Kč
Kapustové karbanátky, 200 g, bramborová kaše125 Kč
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem119 Kč
Řízek z krůtích prsou smažený na másle, 120 g, bramborová kaše169 Kč
Dušený králík na divoko, 200 g, brambory vařené, m. m.149 Kč
Bratislavské vepřové plecko, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, polévka125 Kč
Strapačky s kysaným zelím a uzeným masem, polévka119 Kč
Slepičí polévka se zeleninovým svítkem49 Kč
Ovarová s kroupami39 Kč
Hovězí dušené v kapustě, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Jitrnice, kysané zelí a vařený brambor, polévka125 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, polévka125 Kč
Vepřové ledvinky dušené na cibulce, 150 g109 Kč
Smažené žampiony s naší tatarkou, 150 g119 Kč
Tomatová minestra (0,2 l)69 Kč
Pizza maiale148 Kč
Tagliatelle s janovským ragú148 Kč
Pečená vepřová krkovice,145 Kč
Filet z kapra na česneku,195 Kč
Bramborová polévka s houbama na kyselo58 Kč
Salát ze sicilských pomerančů s fenyklem, cibulí a vlašskými ořechy155 Kč
Hovězí líčka na červeném víně se zeleninou, špenátové noky198 Kč
Lasagne s vepřovým masem a cuketou175 Kč
Dýňová polévka, syrovátka, slunečnice85 Kč
Bruschetta se žampiony, špenátem a gorgonzolou175 Kč
Grilovaná pražma na zeleninovém risottu238 Kč
Tortelloni plněné ricottou, omáčka z gorgonzoly a vlašských ořechů225 Kč
Zdánlivě obyčejné suroviny
proměňujeme k nepoznání.
Pojďte ochutnat
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracovat deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Zástupce šéfkuchaře

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystřici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Jaroslav Kozdělka

Zástupce šéfkuchaře

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat na zástupce šéfkuchaře. Nejvíc mu sedí česká a italská kuchyně, v Esce jasně vedou brambory v popelu. Na práci tady ho baví, že se nenudí (a to i díky super kolegům) a pracuje s lokálními surovinami. A recept na spokojenost? Dělat práci s láskou.

Jan Malý

Zástupce šéfkuchaře

Když Honza v 19 letech odjel do Rakouska na hory, netušil, že tam zůstane i pracovat. Po zkušenostech z hotelových restaurací se uchytil v michelinském podniku v Německu. Ale v době, kdy poznal svou manželku, se rozhodl vrátit zpět do Prahy. Baví ho vařit po severském vzoru, i když si sám nejvíc pochutná na Asii. A když zrovna nevaří, rád si zajde na procházku se psem.

Rudolf Herman

Manažer směny

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Jana Krofiková

Manažerka směny

Ekonomka Jana odjakživa věděla, že nejlíp je jí mezi lidmi. Pověsila proto na hřebík účetnictví a šla pracovat do gastra. Má ráda dobrou náladu a netají se tím, kde ji bere: stačí prý vyjít na plac a hned se najde host, který ji Janě zlepší. Miluje kachnu ve všech podobách a v Esce polévky (ale až po kachně, pochopitelně). Ráda cestuje – projela už půl světa.

Marek Holba

Personální manažer

14 let v Anglii a Austrálii, kde pracoval hlavně v restauracích, ho spoustu naučilo. Od té doby má rád skoro každé jídlo a obdivuje, když někdo vystřihne perfektní chod třeba z celeru – ze steaku to prý není taková výzva. V Esce mu sedí prostředí, tým i hosté, kterým rád představuje náš koncept. Ve volnu rád jezdí na výlety a vaří. Nejoblíbenější surovina? Mrkev!

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Ilona Tunková

Cukrářka

Vyučená cukrářka, která přičichla i k pedagogice – tři roky totiž vedla třídu na učilišti. Říká, že cukrařinu nejde uspěchat a je za ní schovaný svět vědy. Jejím nejoblíbenějším zákuskem je linecký třený banánek s marmeládou, ale kromě sladkého miluje segedín. Ráda relaxuje sportem nebo se toulá po loukách.

Aleš Karpíšek

Šéfpekař

Díky němu je chleba z Esky takový, jaký je. Dřív ho pekl po nocích v Pizza Nuova, teď díky svým kontaktům v Neapoli dovezl do Prahy pec na dřevo, sehnal nejlepší mouku, vypiplal třífázový kvas, dal dohromady skvělou partu pekařů a šéfuje zdejší pekárně. Sehraný mladý tým je to, co na Esce oceňuje nejvíc. Když odpočívá, tak s rodinou nebo na rybách.

Michal Melcher

Pekař

Na Esce, kde pracuje od začátku, se mu líbí, že se tu vrací k pečení jako kdysi. Nesmí se za výsledkem moc hnát, protože kvásek je živý organismus, kterému je potřeba věnovat trpělivost a péči. Baví ho s chlebem experimentovat – třeba podle toho, jak zrovna chutná hostům. Nejlíp je Michalovi s kamarády nebo na kole.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
T 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po-Pá08:00 - 23:30
So-Ne09:00 - 23:30

Kdy máme otevřeno o svátcích?

24. 12. – zavřeno
25. 12. – 11:30–23:30
26. 12. – 9:00–23:30
31. 12. – 9:00–23:30
1. 1. 2018 – 9:00–23:30