dnes: čtvrtek 23. května Polední nabídky zítra: pátek 24. května
Dušené králičí stehno na červené řepě, bramborové knedlíky265 Kč
Hovězí tokáň, 100 g, dušená rýže135 Kč
Kuřecí roláda se sezónní zeleninou, bramborová kaše139 Kč
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže139 Kč
Pečené kuřecí stehno, 200 g, bramborová kaše129 Kč
Frankfurtská s párkem45 Kč
Vařený hovězí krk se žampionovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky139 Kč
Hovězí srdce na slanině, 150 g, dušená rýže129 Kč
Vepřová líčka na hrášku, 100 g, bramborová kaše139 Kč
Knedlíky s vejci a znojemskou okurkou, 200 g99 Kč
Guláš z vepřových kolínek s křenem, 100 g, pečivo, polévka135 Kč
Dušený králík na houbách, 200 g, dušená rýže, polévka220 Kč
Vepřové výpečky, špenát, 120 g, bramborové knedlíky, polévka139 Kč
Sekaná, 120 g, bramborová kaše125 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, okurkový salát179 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže135 Kč
Pečený vepřový bůček po selsku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Vepřové ledvinky dušené na cibulce, 150 g, dušená rýže125 Kč
Buřtguláš, pečivo125 Kč
Hovězí dušené na houbách, 100 g, dušená rýže, polévka129 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, polévka129 Kč
Květákový mozeček, 200 g, brambory vařené, m. m.109 Kč
Hovězí uzený jazyk s bramborovou kaší, 100 g119 Kč
Krupicová s vejcem39 Kč
Kapustová s opečeným chlebem39 Kč
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Vepřová plec dušená na kmíně, 100 g, brambory vařené, m. m., polévka115 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, polévka125 Kč
Fazolová kaše s Pražskou šunkou, 100 g129 Kč
Bramborák na másle s kysaným zelím, 200 g125 Kč
Zbojnická roláda, špenát, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Čevabčiči, 125 g, brambory vařené, m. m.135 Kč
Pizza marinara158 Kč
Míchaný salát řecký158 Kč
Penne il pomodoro158 Kč
Karotková polévka se špenátovými krutony68 Kč
Tagliatelle s artyčoky, rajčaty, česnekem a smetanou155 Kč
Risotto s tyrolským špekem a parmazánem158 Kč
Grilovaná treska s glazírovanou šalotkou a zeleninovými brambory225 Kč
Filet ze pstruha na másle,235 Kč
Kapustová polévka s pastrami75 Kč
Kozí sýr z farmy Krasolesí, listový salát, jahody, rebarbora178 Kč
Grilovaná treska s chřestovým rizotem238 Kč
Mezzalune plněné mozzarellou s hříbkovou omáčkou235 Kč
Krémová rybí polévka 95 Kč
Malé cukety s bazalkou a sýrem 248 Kč
Ptačí mléko s rebarborou 165 Kč
Trhané kuřecí maso na bramborové kaši, pečená mrkev138 Kč
Trhané vepřové v kváskové buchtě, křenové zelí, majonéza95 Kč
Salát s grilovaným prsem, ančovičková zálivka135 Kč
zítra: pátek 24. května Polední nabídky dnes: čtvrtek 23. května
Kuře na černém pivu, 1/4239 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, brambory vařené, m. m.135 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g, dušená rýže139 Kč
Vařený hovězí krk se žampionovou omáčkou, 100 g, dušená rýže139 Kč
Smažený karbanátek, 120 g, celerovo bramborová kaše135 Kč
Česnečka s opečeným chlebem45 Kč
Guláš z vepřových kolínek s křenem, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Vepřové dušené na kmíně, 100 g, dušená rýže129 Kč
Vařený hovězí krk s rajskou omáčkou, 100 g, kolínka139 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g129 Kč
Maďarský guláš, 100 g, houskové knedlíky, polévka135 Kč
Hovězí dušené v kapustě, 100 g, šťouchané brambory s cibulkou, polévka135 Kč
Vepřová játra na cibulce, 150 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Řízek z kuřecího stehna smažený na másle, 150 g, bramborová kaše, kompot179 Kč
Rajská hovězí pečeně, 100 g, kolínka135 Kč
Vepřové výpečky, špenát, 120 g, bramborové knedlíky135 Kč
Segedínský guláš, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Hovězí srdce na slanině, 150 g, dušená rýže125 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže, polévka135 Kč
Plněný paprikový lusk, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Husarská roláda, 100 g, bramborová kaše, polévka129 Kč
Cmunda po kaplicku129 Kč
Slepičí polévka se zeleninovým svítkem49 Kč
Hrstková polévka35 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže, polévka135 Kč
Vařený hovězí krk se žampionovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Střapačky s kysaným zelím a uzeným masem, polévka119 Kč
Plzeňský hovězí guláš, 100 g125 Kč
Bramborák na másle s kysaným zelím, 200 g125 Kč
Žampionový guláš, 200 g119 Kč
Hovězí uzený jazyk s křenovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Cikánská hovězí loupaná plec, 100 g, dušená rýže135 Kč
Pizza alla pizzaiolo158 Kč
Tagliatelle s chřestem a rukolou158 Kč
Uzená mozzarella s tomaty a bazalkou158 Kč
Rajčatová polévka se sýrem mascarpone a bramborovými noky68 Kč
Rigatoni se sýrem „Taleggio“148 Kč
Spaghetti s pikantním salámem brokolicí, rajčaty a olivami168 Kč
Bažantí prso s italskou slaninou, fazolovými lusky a restovanými bramborami225 Kč
Pečené jehněčí koleno,235 Kč
Polévka z divoké brokolice, máslový kruton75 Kč
Bílý chřest pečený na másle, brambory s kefírem a koprem195 Kč
Hovězí líčka na červeném víně s lanýžovou polentou248 Kč
Tortelloni plněné ricottou, omáčka z gorgonzoly a vlašských ořechů225 Kč
Trhané kuřecí maso na bramborové kaši, pečená mrkev138 Kč
Trhané vepřové v kváskové buchtě, křenové zelí, majonéza95 Kč
Salát s grilovaným prsem, ančovičková zálivka135 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jaroslav Kozdělka

Šéfpekař

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat se na zástupce šéfkuchaře. Má rád výzvy, a proto po 17 letech v kuchyni přijal nabídku stát se šéfem pekárny. Místo vymýšlení nových jídel si tak užívá každodenního adrenalinu s chlebovým kváskem – někdy jde doslova o život! Jarda má nejradši chleba 33, a to samotný, protože takhle je podle něj nejlepší.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Rudolf Herman

Personální manažer

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Simona Hricaková

Manažerka směny

Simona pochází z Nízkých Tater, kde strávila dětství v horském hotelu. Její tatínek pracoval v gastronomii, a tak se rozhodla pro hotelovou školu. Poté hned nastoupila do Pastacaffé na plac. Cenné zkušenosti teď uplatňuje jako manažerka v Esce – hostům se snaží vyhovět za každou cenu a je ráda, že jí Eska v tomhle dává nepřeberné možnosti. Miluje sport, zkusila už skoro všechno, ale nejraději má plavání a plážový volejbal.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30