dnes: čtvrtek 23. ledna Polední nabídky zítra: pátek 24. ledna
Rajská hovězí pečeně, kolínka149 Kč
Vepřové výpečky, dušené hlávkové zelí, bramborové knedlíky135 Kč
Vepřová játra na cibulce, dušená rýže135 Kč
Dušený králík na houbách, karlovarské knedlíky245 Kč
Vepřové výpečky, špenát, bramborové knedlíky119 Kč
Květáková polévka45 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, brambory vařené, m. m., okurkový salát195 Kč
Cikánská hovězí pečeně, dušená rýže139 Kč
Hovězí dušené na pepři, kolínka139 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše139 Kč
Francouzské brambory139 Kč
Vdolky s povidly a tvarohem135 Kč
Houbové krupoto se ztraceným vejcem, černou ředkví a koprem135 Kč
Frankfurtská s párkem45 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, dušená rýže, polévka135 Kč
Hamburská pečeně, houskové knedlíky, polévka135 Kč
Vepřová plec dušená na houbách, kolínka, polévka135 Kč
Zapečené šunkofleky135 Kč
Jelito, kysané zelí a vařený brambor130 Kč
Knedlíky s vejci a znojemskou okurkou115 Kč
Řízek z vepřové kýty smažený na másle, bramborová kaše, salát z červené řepy179 Kč
Frankfurtská hovězí pečeně, dušená rýže129 Kč
Vepřové výpečky, dušené hlávkové zelí, bramborové knedlíky135 Kč
Kuře a la bažant, brambory vařené, m. m.135 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše129 Kč
Guláš z hovězí kližky, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Moravský vrabec, dušené hlávkové zelí, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše, polévka129 Kč
Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi45 Kč
Bramboračka45 Kč
Kuřecí prsíčka na houbovém koření a másle, brambory vařené, m. m., polévka215 Kč
Rajská hovězí pečeně, houskové knedlíky135 Kč
Vepřové srdce na slanině, dušená rýže125 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše135 Kč
Jelito, kysané zelí a vařený brambor129 Kč
Přírodní vepřová játra s naší tatarkou179 Kč
Kapustové karbanátky119 Kč
Sekaná svíčková, houskové knedlíky129 Kč
Guláš z vepřových kolínek s křenem, houskové knedlíky129 Kč
Pečené krůtí stehno, kysané zelí, bramborové knedlíky139 Kč
Čočková minestra (0,2 l)75 Kč
Pizza alla romana158 Kč
Spaghetti aglio olio e pomodoro seco158 Kč
Rybí polévka s máslovými krutony75 Kč
Hovězí tatarák, lanýžová majonéza, chlebová granola225 Kč
Risotto Milanese s hovězí oháňkou a zauzeným morkem245 Kč
Spaghetti s bazalkovým pestem a piniovými jadérky198 Kč
Česneková polévka 95 Kč
Jelení ragů s bramborovými noky 385 Kč
Medová žemlovka 165 Kč
Hrachový krém78 Kč
Hovězí karabáček s cibulovou omáčkou a houskovým knedlíkem245 Kč
zítra: pátek 24. ledna Polední nabídky dnes: čtvrtek 23. ledna
Cikánská hovězí pečeně, houskové knedlíky139 Kč
Hovězí dušené na pepři, dušená rýže135 Kč
Francouzské brambory135 Kč
Hovězí uzený jazyk s křenovou omáčkou, houskové knedlíky139 Kč
Vepřové dušené na paprice, kolínka139 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, brambory vařené, m. m., celerový salát s mrkví195 Kč
Frankfurtská hovězí pečeně, dušená rýže139 Kč
Maďarský guláš, houskové knedlíky139 Kč
Vepřové dušené na paprice, kolínka135 Kč
Vinná klobása, bramborový salát139 Kč
Bramborové šišky s mákem129 Kč
Květáková polévka45 Kč
Španělský ptáček, dušená rýže, polévka139 Kč
Segedínský guláš, houskové knedlíky, polévka135 Kč
Dušená slepice na paprice, kolínka, polévka125 Kč
Soukenický sekaný řízek, bramborová kaše135 Kč
Listový salát s kozím sýrem135 Kč
Řízek z kuřecího stehna smažený na másle, bramborová kaše, celerový salát s mrkví179 Kč
Vařený hovězí krk se žampionovou omáčkou, houskové knedlíky129 Kč
Pečená vepřová plec po selsku, špenát, bramborové knedlíky135 Kč
Hamburská pečeně, houskové knedlíky135 Kč
Pórková s vejcem39 Kč
Španělský ptáček, dušená rýže, polévka135 Kč
Vařený uzený bok s hrachovou kaší, polévka129 Kč
Zapečené šunkofleky, polévka129 Kč
Jelito s kysaným zelím a šťouchaným bramborem129 Kč
Řízek z krkovičky smažený na sádle, bramborový salát209 Kč
Silný hovězí vývar s játrovou rýží49 Kč
Zelňačka s klobásou49 Kč
Španělský ptáček, dušená rýže, polévka135 Kč
Jitrnice, kysané zelí a vařený brambor, polévka135 Kč
Dušená slepice na paprice, kolínka, polévka129 Kč
Čevabčiči129 Kč
Bramborák na másle s kysaným zelím125 Kč
Knedlíky s vejci a znojemskou okurkou105 Kč
Vařený hovězí krk s křenovou omáčkou, houskové knedlíky135 Kč
Maďarský guláš, houskové knedlíky135 Kč
Dýňová polévka (0,2 l)75 Kč
Pizza maiale158 Kč
Gnocchi s hříbkami158 Kč
Fazolová polévka s rajčaty a pikantním salámem68 Kč
Tortelloni na másle s čerstvou šalvějí155 Kč
Rigatoni se sušenou šunkou a smetanou168 Kč
Telecí medailonky s hříbkovou omáčkou, grilovanou zeleninou a bramborovým pyré225 Kč
Rajčatovo papriková polévka, sýrová tortellona75 Kč
Pečená řepa na tymianu s buvolí mozzarellou185 Kč
Hovězí líčka na červeném víně, bramborové šišky, kapustové zelí248 Kč
Ravioli s kachním ragú, černý lanýž, polenta235 Kč
Dršťkovka78 Kč
Hovězí veverka v dýni245 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jaroslav Kozdělka

Šéfpekař

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat se na zástupce šéfkuchaře. Má rád výzvy, a proto po 17 letech v kuchyni přijal nabídku stát se šéfem pekárny. Místo vymýšlení nových jídel si tak užívá každodenního adrenalinu s chlebovým kváskem – někdy jde doslova o život! Jarda má nejradši chleba 33, a to samotný, protože takhle je podle něj nejlepší.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Tomáš Brázda

šéfsommelier

I když je Tomáš vyučený kuchař, vínem žil už od školy. Začínal v Čestru jako číšník, ale od začátku koukal pod ruce sommmelierům. Čestr už opouštěl jako hotový znalec vín. Po roční pauze ve vinném baru mimo Ambiente přišel do Esky, chtěl totiž pracovat hlavně s českými víny. Záleží mu na vzdělávání týmu i hostů – nebojte se Tomáše požádat o radu. Ve volném čase se uklidňuje u golfu, i když se mu za to kolegové smějí.

Matěj Pína

Šéfbarista

Dnes žije kávovou kulturou, ale před osmi lety začínal na place v Lokále Dlouhááá, kde se postupně vypracoval na výčepního. V Esce se rychle zaučil pod vedením tehdejšího šéfbaristy Ondry Štokla. Za svůj tým by dal ruku do ohně a je rád, že se na všechny může stoprocentně spolehnout. Inženýr zahradní architektury je ženatý a má dceru Žofii. Volno tráví s rodinou a hraním v punkrockové kapele Kung-Fu Girlz.

Rudolf Herman

Personální manažer

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Simona Hricaková

Manažerka směny

Simona pochází z Nízkých Tater, kde strávila dětství v horském hotelu. Její tatínek pracoval v gastronomii, a tak se rozhodla pro hotelovou školu. Poté hned nastoupila do Pastacaffé na plac. Cenné zkušenosti teď uplatňuje jako manažerka v Esce – hostům se snaží vyhovět za každou cenu a je ráda, že jí Eska v tomhle dává nepřeberné možnosti. Miluje sport, zkusila už skoro všechno, ale nejraději má plavání a plážový volejbal.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30