dnes: neděle 27. května Polední nabídky zítra: pondělí 28. května
Minestrone75 Kč
Bílý chřest s lanýžovým máslem, vejcem a parmazánem188 Kč
Spaghetti s medvědím česnekem, vlašské ořechy195 Kč
zítra: pondělí 28. května Polední nabídky dnes: neděle 27. května
Hovězí dušené v kapustě, 100 g, nové brambory vařené ve slupce125 Kč
Bratislavské vepřové plecko, 100 g, houskové knedlíky125 Kč
Hovězí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Vepřové dušené na kmíně, 100 g, dušená rýže125 Kč
Vepřová líčka na hrášku, 120 g, bramborová kaše139 Kč
Plněný paprikový lusk, 100 g, dušená rýže129 Kč
Smažené žampiony s naší tatarskou omáčkou, 150 g, nové brambory vařené ve slupce135 Kč
Pórková s vejcem39 Kč
Beskydský řízek z krkovice, kysané zelí, 120 g, mrkvový salát195 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, mrkvový salát169 Kč
Cikánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže125 Kč
Moravský vrabec, špenát, 120 g, bramborové knedlíky129 Kč
Segedínský guláš, 100 g, houskové knedlíky125 Kč
Sekaná, 120 g, bramborová kaše125 Kč
Hrachová kaše s Pražskou šunkou, 100 g125 Kč
Hovězí pečeně na slanině, 100 g, dušená rýže, polévka119 Kč
Vepřové výpečky, dušené hlávkové zelí, 120 g, bramborové knedlíky, polévka115 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše, polévka115 Kč
Hovězí vývar s kapáním39 Kč
Květáková polévka39 Kč
Cikánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Vepřový vrabec, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky, polévka125 Kč
Řízek z krkovičky smažený na sádle, 120 g, bramborová kaše, polévka139 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g115 Kč
Smažený sýr,198 Kč
Grilovaná vepřová panenka,235 Kč
Bramborová polévka s lososovitým pstruhem58 Kč
Crostini s houbami a parmezánem158 Kč
Grilované kuřecí prso, houbová omáčka, grenaille188 Kč
Lasagne s neapolským ragú175 Kč
Cibulačka s krutony a pecorinem68 Kč
Zelený chřest s vejcem a holandskou omáčkou188 Kč
Uzený losos s bramborem, vajíčkem a křenovým crème fraîche235 Kč
Lasagne s boloňským ragú208 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracovat deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Zástupce šéfkuchaře

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystřici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Jaroslav Kozdělka

Zástupce šéfkuchaře

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat na zástupce šéfkuchaře. Nejvíc mu sedí česká a italská kuchyně, v Esce jasně vedou brambory v popelu. Na práci tady ho baví, že se nenudí (a to i díky super kolegům) a pracuje s lokálními surovinami. A recept na spokojenost? Dělat práci s láskou.

Jan Malý

Zástupce šéfkuchaře

Když Honza v 19 letech odjel do Rakouska na hory, netušil, že tam zůstane i pracovat. Po zkušenostech z hotelových restaurací se uchytil v michelinském podniku v Německu. Ale v době, kdy poznal svou manželku, se rozhodl vrátit zpět do Prahy. Baví ho vařit po severském vzoru, i když si sám nejvíc pochutná na Asii. A když zrovna nevaří, rád si zajde na procházku se psem.

Rudolf Herman

Manažer směny

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Jana Krofiková

Manažerka směny

Ekonomka Jana odjakživa věděla, že nejlíp je jí mezi lidmi. Pověsila proto na hřebík účetnictví a šla pracovat do gastra. Má ráda dobrou náladu a netají se tím, kde ji bere: stačí prý vyjít na plac a hned se najde host, který ji Janě zlepší. Miluje kachnu ve všech podobách a v Esce polévky (ale až po kachně, pochopitelně). Ráda cestuje – projela už půl světa.

Marek Holba

Personální manažer

14 let v Anglii a Austrálii, kde pracoval hlavně v restauracích, ho spoustu naučilo. Od té doby má rád skoro každé jídlo a obdivuje, když někdo vystřihne perfektní chod třeba z celeru – ze steaku to prý není taková výzva. V Esce mu sedí prostředí, tým i hosté, kterým rád představuje náš koncept. Ve volnu rád jezdí na výlety a vaří. Nejoblíbenější surovina? Mrkev!

Denisa Randusová

manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Ilona Tunková

Cukrářka

Vyučená cukrářka, která přičichla i k pedagogice – tři roky totiž vedla třídu na učilišti. Říká, že cukrařinu nejde uspěchat a je za ní schovaný svět vědy. Jejím nejoblíbenějším zákuskem je linecký třený banánek s marmeládou, ale kromě sladkého miluje segedín. Ráda relaxuje sportem nebo se toulá po loukách.

Aleš Karpíšek

Šéfpekař

Díky němu je chleba z Esky takový, jaký je. Dřív ho pekl po nocích v Pizza Nuova, teď díky svým kontaktům v Neapoli dovezl do Prahy pec na dřevo, sehnal nejlepší mouku, vypiplal třífázový kvas, dal dohromady skvělou partu pekařů a šéfuje zdejší pekárně. Sehraný mladý tým je to, co na Esce oceňuje nejvíc. Když odpočívá, tak s rodinou nebo na rybách.

Michal Melcher

Pekař

Na Esce, kde pracuje od začátku, se mu líbí, že se tu vrací k pečení jako kdysi. Nesmí se za výsledkem moc hnát, protože kvásek je živý organismus, kterému je potřeba věnovat trpělivost a péči. Baví ho s chlebem experimentovat – třeba podle toho, jak zrovna chutná hostům. Nejlíp je Michalovi s kamarády nebo na kole.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
T 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30