dnes: neděle 24. března Polední nabídky zítra: pondělí 25. března
Brokolicová polévka s česnekovými krutony75 Kč
Spaghetti s medvědím česnekem, vlašské ořechy198 Kč
Spaghetti s hovězím špekem, česnekem a chilli205 Kč
zítra: pondělí 25. března Polední nabídky dnes: neděle 24. března
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky139 Kč
Dušená slepice na paprice, 100 g, dušená rýže139 Kč
Sekaná svíčková, 120 g, houskové knedlíky139 Kč
Rajská hovězí pečeně, 100 g, kolínka145 Kč
Hovězí uzený jazyk s křenovou omáčkou, 100 g, karlovarské knedlíky139 Kč
Frankfurtská s párkem45 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky139 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, 100 g, šťouchané brambory s cibulkou129 Kč
Vepřové ledvinky dušené na cibulce, 150 g, dušená rýže129 Kč
Čevabčiči, 125 g, brambory vařené, m. m.135 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, salát z červené řepy169 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, salát z červené řepy169 Kč
Vařený hovězí krk s houbovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Hovězí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky139 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g, kolínka129 Kč
Sekaná, 120 g, bramborová kaše129 Kč
Vepřové výpečky, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky, polévka155 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, dušená rýže, polévka129 Kč
Buřtguláš, pečivo, polévka119 Kč
Francouzské brambory, 300 g129 Kč
Rýžový nákyp115 Kč
Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi39 Kč
Bramboračka45 Kč
Cikánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Moravský vrabec, špenát, 120 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Kuřecí řízek smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, polévka149 Kč
Čevabčiči, 125 g125 Kč
Smažené žampiony s naší tatarkou, 150 g119 Kč
Rajčatová polévka se sýrem mascarpone a bramborovými noky68 Kč
Gnocchi s jarní zeleninou a smetanou148 Kč
Spaghetti s lososem a pestem z medvědího česneku158 Kč
Vykoštěné kuřecí stehno alla cacciatora s bramborami na másle225 Kč
Konfitované jehněčí koleno,235 Kč
Porková polévka s pecorinovými krutony75 Kč
Zapečené lilky s mozzarellou a parmazánem178 Kč
Risotto Milanese, treska v tempuře, gremolata245 Kč
Spaghetti s medvědím česnekem a piniemi198 Kč
Čočková polévka s vejcem 95 Kč
Kvašená pšenice s medvědím česnekem 245 Kč
Loupáková zmrzlina se zavařeninou 165 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jaroslav Kozdělka

Šéfpekař

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat se na zástupce šéfkuchaře. Má rád výzvy, a proto po 17 letech v kuchyni přijal nabídku stát se šéfem pekárny. Místo vymýšlení nových jídel si tak užívá každodenního adrenalinu s chlebovým kváskem – někdy jde doslova o život! Jarda má nejradši chleba 33, a to samotný, protože takhle je podle něj nejlepší.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Rudolf Herman

Personální manažer

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30