dnes: pátek 10. července Polední nabídky zítra: sobota 11. července
Smažený sýr vyzrálý šest týdnů s naší tatarskou omáčkou, brambory vařené ve slupce195 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, bramborový salát229 Kč
Steak z hovězí roštěné s pažitkovým máslem, sezónní zelenina395 Kč
Kuřecí prsa s čerstvou majoránkou, dušená rýže225 Kč
Hovězí srdce na slanině, dušená rýže135 Kč
Hrachová kaše s Pražskou šunkou139 Kč
Znojemský guláš z hovězí kližky, houskové knedlíky149 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše139 Kč
Zeleninové lečo, brambory vařené ve slupce125 Kč
Frankfurtská hovězí pečeně, karlovarské knedlíky139 Kč
Hovězí hrudí na česneku, špenát, bramborové knedlíky149 Kč
Hovězí srdce na slanině, dušená rýže129 Kč
Pečená kuřecí roláda s nádivkou, bramborová kaše139 Kč
Přírodní telecí játra s naší tatarkou, brambory vařené ve slupce175 Kč
Celerová polévka s krutony45 Kč
Zelňačka s klobásou49 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, bramborový salát195 Kč
Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou, houskové knedlíky145 Kč
Buřtguláš, pečivo139 Kč
Kuře a la bažant, dušená rýže145 Kč
Soukenický sekaný řízek, bramborová kaše145 Kč
Tvarohové knedlíky s jahodami145 Kč
Salát s kuřecím prsem, ředkvičkami a podmáslím155 Kč
Česnečka45 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, brambory vařené ve slupce199 Kč
Hovězí uzený jazyk s křenovou omáčkou, houskové knedlíky125 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, šťouchané brambory s cibulkou135 Kč
Hovězí dušené na pepři, bramborové knedlíky139 Kč
Španělský ptáček, dušená rýže149 Kč
Smažený květák s naší tatarkou, brambory vařené ve slupce139 Kč
Zeleninové lečo129 Kč
Smažený sýr vyzrálý šest týdnů s naší tatarskou omáčkou, brambory vařené ve slupce195 Kč
Řízek z kuřecího stehna smažený na másle, bramborová kaše179 Kč
Hovězí dušené na pepři, dušená rýže129 Kč
Pečená vepřová krkovička, dušené hlávkové zelí, bramborové knedlíky135 Kč
Hrachovka s opečeným chlebem55 Kč
Španělský ptáček, dušená rýže, polévka145 Kč
Pečená vepřová krkovička, kysané zelí, bramborové knedlíky, polévka139 Kč
Buřtguláš, pečivo, polévka129 Kč
Pražská šunka s bramborovou kaší145 Kč
Houbový guláš129 Kč
Kuřecí prsíčka na houbovém koření a másle, brambory vařené ve slupce, polévka215 Kč
Španělský ptáček, dušená rýže, polévka149 Kč
Nadívaný vepřový bok, šťouchané brambory s cibulkou, polévka139 Kč
Střapačky s kysaným zelím a uzeným masem, polévka139 Kč
Přírodní vepřová játra s naší tatarkou, brambory vařené ve slupce179 Kč
Bramborák na másle s kysaným zelím125 Kč
Kapustové karbanátky125 Kč
Rajská hovězí pečeně, kolínka139 Kč
Hovězí veverka na víně, karlovarské knedlíky149 Kč
Vepřový závitek Záhorák, brambory vařené ve slupce139 Kč
Čevabčiči, brambory vařené ve slupce139 Kč
Sekaná svíčková, houskové knedlíky135 Kč
Fenyklový krém s pražskou šunkou (0,2 l)75 Kč
Pizza margherita s tuňákem158 Kč
Conchiglie cremose158 Kč
Hráškový krém68 Kč
Tagliatelle s rajčaty a sýrem stracciatella158 Kč
Spaghetti s mořským vlkem, rajčaty, česnekem a bílým vínem168 Kč
Grilovaný hovězí Ball Tip s omáčkou z vína chianti, cuketou na tymiánu a restovanými brambory255 Kč
Zapečené těstoviny se šunkou, kyselé okurky198 Kč
Polévka z hlívy ústřičné75 Kč
Okurkový salát125 Kč
Roastbeef s lanýžovým aioli, brambory grenaille a pečené kapary245 Kč
Lasagne s neapolským ragú215 Kč
Vanilková zmrzlina s mléčnou čokoládou a lískovými oříšky158 Kč
Hovězí tatarák, medvědí česnek, uzená majonéza, topinky275 Kč
Papriky Padróne, klobása, rajče288 Kč
Větrník, karamel, vanilka, kvas165 Kč
zítra: sobota 11. července Polední nabídky dnes: pátek 10. července
Kapustová polévka s pastrami75 Kč
Vanilková zmrzlina s mléčnou čokoládou a lískovými oříšky158 Kč
Hovězí tatarák, medvědí česnek, uzená majonéza, topinky275 Kč
Papriky Padróne, klobása, rajče288 Kč
Větrník, karamel, vanilka, kvas165 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jaroslav Kozdělka

Šéfpekař

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat se na zástupce šéfkuchaře. Má rád výzvy, a proto po 17 letech v kuchyni přijal nabídku stát se šéfem pekárny. Místo vymýšlení nových jídel si tak užívá každodenního adrenalinu s chlebovým kváskem – někdy jde doslova o život! Jarda má nejradši chleba 33, a to samotný, protože takhle je podle něj nejlepší.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Tomáš Brázda

Šéfsommelier

I když je Tomáš vyučený kuchař, vínem žil už od školy. Začínal v Čestru jako číšník, ale od začátku koukal pod ruce sommmelierům. Čestr už opouštěl jako hotový znalec vín. Po roční pauze ve vinném baru mimo Ambiente přišel do Esky, chtěl totiž pracovat hlavně s českými víny. Záleží mu na vzdělávání týmu i hostů – nebojte se Tomáše požádat o radu. Ve volném čase se uklidňuje u golfu, i když se mu za to kolegové smějí.

Matěj Pína

Šéfbarista

Dnes žije kávovou kulturou, ale před osmi lety začínal na place v Lokále Dlouhááá, kde se postupně vypracoval na výčepního. V Esce se rychle zaučil pod vedením tehdejšího šéfbaristy Ondry Štokla. Za svůj tým by dal ruku do ohně a je rád, že se na všechny může stoprocentně spolehnout. Inženýr zahradní architektury je ženatý a má dceru Žofii. Volno tráví s rodinou a hraním v punkrockové kapele Kung-Fu Girlz.

Rudolf Herman

Personální manažer

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Simona Hricaková

Manažerka směny

Simona pochází z Nízkých Tater, kde strávila dětství v horském hotelu. Její tatínek pracoval v gastronomii, a tak se rozhodla pro hotelovou školu. Poté hned nastoupila do Pastacaffé na plac. Cenné zkušenosti teď uplatňuje jako manažerka v Esce – hostům se snaží vyhovět za každou cenu a je ráda, že jí Eska v tomhle dává nepřeberné možnosti. Miluje sport, zkusila už skoro všechno, ale nejraději má plavání a plážový volejbal.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–21:30
So–Ne09:00–21:30