dnes: pondělí 19. listopadu Polední nabídky zítra: úterý 20. listopadu
Cikánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže129 Kč
Zadělávané dršťky, 150 g, pečivo115 Kč
Kapustové karbanátky, 200 g, bramborová kaše115 Kč
Maďarský guláš, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Vepřové dušené na kmíně, 100 g, kolínka109 Kč
Bramboračka45 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, brambory vařené, m. m., salát z červené řepy195 Kč
Vařený hovězí krk s rajskou omáčkou, 100 g, kolínka135 Kč
Vepřové dušené na kmíně, 100 g, dušená rýže129 Kč
Vepřový závitek Záhorák, 120 g, šťouchané brambory s cibulkou129 Kč
Čevabčiči, 125 g, brambory vařené, m. m.135 Kč
Květákový mozeček, 200 g115 Kč
Bratislavské vepřové plecko, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Hovězí dušené na houbách, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Vepřové výpečky, špenát, 120 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše125 Kč
Krůtí soté s hráškem a červenou cibulí, pečené tymiánové brambory 120 g, okurkový salát159 Kč
Řízek z krkovičky smažený na sádle, 120 g, bramborová kaše, okurkový salát169 Kč
Cikánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže125 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g, kolínka125 Kč
Pečená vepřová krkovička, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky125 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše125 Kč
Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Pečený vepřový bůček po selsku, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Jelito s kysaným zelím a šťouchaným bramborem, polévka129 Kč
Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi39 Kč
Hrstková polévka35 Kč
Steak z vepřové krkovice s hořčičnou omáčkou, 250 g, brambory vařené, m. m., polévka245 Kč
Hovězí pečeně na slanině, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Vepřové výpečky, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky, polévka125 Kč
Kuřecí řízek smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, polévka149 Kč
Čevabčiči, 125 g125 Kč
Jelito, kysané zelí a vařený brambor125 Kč
Špenát se sázeným vejcem a vařeným bramborem119 Kč
Minestrone pomodoro se sýrem pecorino75 Kč
Pizza margherita classica158 Kč
Spaghetti all'arrabbiata158 Kč
Polévka z romanesca s kozím sýrem65 Kč
Rigatoni quatro formaggi145 Kč
Spaghetti s toskánským špekem Lardo, rajčaty a bazalkou158 Kč
Grilovaný hovězí pupek s fazolkami a restovanými bramborami225 Kč
Přeštická klobása na grilu,198 Kč
Rajčatovo papriková polévka, sýrová tortellona75 Kč
Sýr stracciatella s rajčaty a bazalkovým aioli185 Kč
Risotto Milanese s hovězí oháňkou a zauzeným morkem245 Kč
Lasagne s kuřecím masem, špenátem a žampiony208 Kč
Ravioli plněné husím ragú, polenta, stroček, demi glace238 Kč
Rybí polévka s brokolicí 95 Kč
Kuřecí játra a mišpule 255 Kč
Pudink se švestkami 165 Kč
Kuřecí vývar s masem a kapáním38 Kč
Salát s kuřetem, grilovanou dýní a medovo-hořčičným dresinkem158 Kč
Obědový pekáček: 1/4 kuřete, pečený květák, nakládaná bílá ředkev, sezamová majonéza158 Kč
zítra: úterý 20. listopadu Polední nabídky dnes: pondělí 19. listopadu
Štěpánská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Párky od Krejcarů, bramborová kaše, kyselá okurka125 Kč
Buřtguláš, pečivo119 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže129 Kč
Pečené kuřecí stehno, 200 g, bramborová kaše119 Kč
Bramboračka45 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže135 Kč
Plzeňský vepřový guláš, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Smažený karbanátek, 120 g, bramborová kaše135 Kč
Pečené kuřecí stehno, 200 g, brambory vařené, m. m.135 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, polévka, karlovarské knedlíky135 Kč
Pečená vepřová líčka na pivu, 150 g, brambory vařené, m. m., polévka155 Kč
Pečená kuřecí roláda s nádivkou, 100 g, bramborová kaše, polévka135 Kč
Znojemský guláš, 100 g, houskové knedlíky, polévka135 Kč
Hovězí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Francouzské brambory, 300 g, polévka129 Kč
Žampionový guláš, 200 g, pečivo119 Kč
Krupicová s vejcem39 Kč
Česnečka39 Kč
Vařený hovězí krk s houbovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, kolínka, polévka115 Kč
Pražská šunka s bramborovou kaší, 100 g, polévka135 Kč
Soukenický sekaný řízek, 120 g119 Kč
Žampionový guláš, 200 g119 Kč
Špenátová polévka s lososem (0,2 l)75 Kč
Pizza maiale158 Kč
Spaghetti all'amatriciana158 Kč
Rajčatová polévka se sýrem mascarpone a bramborovými noky65 Kč
Spaghetti s rajčaty, mozarellou a bazalkou145 Kč
Tagliatelle s kuřecím masem, tymiánem, bílým vínem a smetanou158 Kč
Filet z pražmy s glazírovanou šalotkou a pažitkovými brambory225 Kč
Pečené králičí stehno na smetaně,235 Kč
Toskánská polévka s krutony68 Kč
Pečený lilek, rajčata, Burrata, bazalka188 Kč
Uzené kachní prso, kroupy s medvědím česnekem a crème fraîche238 Kč
Ravioli plněné sýrem Scamorza, rajčata, bazalka225 Kč
Kuřecí vývar s masem a kapáním38 Kč
Salát s kuřetem, grilovanou dýní a medovo-hořčičným dresinkem158 Kč
Obědový pekáček: 1/4 kuřete, pečený květák, nakládaná bílá ředkev, sezamová majonéza158 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Jaroslav Kozdělka

Zástupce šéfkuchaře

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat na zástupce šéfkuchaře. Nejvíc mu sedí česká a italská kuchyně, v Esce jasně vedou brambory v popelu. Na práci tady ho baví, že se nenudí (a to i díky super kolegům) a pracuje s lokálními surovinami. A recept na spokojenost? Dělat práci s láskou.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Rudolf Herman

Manažer směny

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Marek Holba

Personální manažer

Čtrnáct let v Anglii a Austrálii, kde pracoval hlavně v restauracích, ho spoustu naučilo. Od té doby má rád skoro každé jídlo a obdivuje, když někdo vystřihne perfektní chod třeba z celeru – ze steaku to prý není taková výzva. V Esce mu sedí prostředí, tým i hosté, kterým rád představuje náš koncept. Ve volnu rád jezdí na výlety a vaří. Nejoblíbenější surovina? Mrkev!

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30

V pondělí 3. 12. máme otevřeno od 9 hodin.

Děkujeme za pochopení!