dnes: středa 21. února Polední nabídky zítra: čtvrtek 22. února
Vařený hovězí krk s křenovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Telecí plec dušená na paprice, 100 g, dušená rýže145 Kč
Francouzské brambory, 300 g129 Kč
Vařený hovězí krk s křenovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Vepřová plec dušená na kmíně, 100 g, dušená rýže109 Kč
Kapustová s opečeným chlebem39 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, bramborový salát, zelný salát s křenem195 Kč
Pečená vepřová plec po selsku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže135 Kč
Sekaná, 120 g, bramborová kaše129 Kč
Fazole na kyselo s Pražskou šunkou, 100 g125 Kč
Špenát se sázeným vejcem a vařeným bramborem119 Kč
Zelňačka s klobásou45 Kč
Hovězí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, 100 g, brambory vařené, m. m., polévka119 Kč
Vepřové ledvinky dušené na cibulce, 150 g, dušená rýže, polévka115 Kč
Klatovský řízek, 120 g, bramborová kaše115 Kč
Květákový mozeček, 200 g, brambory vařené, m. m.115 Kč
Hovězí vývar s kapáním35 Kč
Řízek z krkovičky smažený na sádle, 120 g, bramborová kaše, zelný salát s křenem169 Kč
Krůtí nudličky se zeleninou, 150 g, dušená rýže, zelný salát s křenem175 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, zelný salát s křenem169 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g, kolínka125 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, dušená rýže125 Kč
Pečená vepřová krkovička, kysané zelí, 100 g, bramborové knedlíky125 Kč
Kuřecí řízek smažený na másle, 150 g, brambory vařené, m. m.195 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Vepřové ledvinky dušené na cibulce, 150 g, dušená rýže, polévka109 Kč
Uzený bok s bramborovou kaší, 120 g, polévka125 Kč
Přírodní vepřová játra, 150 g, brambory vařené, m. m., tatarská omáčka159 Kč
Krupicová s vejcem35 Kč
Fazolová polévka s klobásou45 Kč
Steak z vepřové krkovice s cibulovou omáčkou, 250 g, brambory vařené, m. m., polévka245 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Husarská roláda, 100 g, bramborová kaše, polévka119 Kč
Čočka na kyselo s klobásou, pečivo, polévka125 Kč
Pečený vepřový bůček po selsku, dušené hlávkové zelí, 100 g125 Kč
Smažené žampiony s naší tatarkou, 150 g119 Kč
Minestrone pomodoro se sýrem pecorino75 Kč
Pizza marinara158 Kč
Tagliatelle s janovským ragú158 Kč
Krupicová kaše198 Kč
Kuřecí stehno na víně,235 Kč
Kaštanová polévka58 Kč
Pečená červená řepa, sýr stracciatella, borůvky155 Kč
Vepřová panenka, fazolky se slaninou195 Kč
Lasagne se pstruhem178 Kč
Toskánská polévka s krutony68 Kč
Variace pečené řepy s kozím sýrem z farmy Krasolesí175 Kč
Grilovaná pražma s petrželovým pyré a květákem238 Kč
Tagliatelle s uzenými houbami a pecorinem195 Kč
Vývar z pražské šunky, vejce, zelenina, kapusta85 Kč
Hovězí loupaná plec, grilovaná cibule, brambory, hořčice368 Kč
Vanilkový krém, kapusta, celer, meruňky158 Kč
zítra: čtvrtek 22. února Polední nabídky dnes: středa 21. února
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Plněný paprikový lusk, 100 g, dušená rýže135 Kč
Hrachová kaše s Pražskou šunkou, 100 g135 Kč
Hovězí pečeně na slanině, 100 g, dušená rýže125 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, 100 g, brambory vařené, m. m.115 Kč
Hrachovka s opečeným chlebem45 Kč
Hovězí tokáň, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Pečená vepřová plec po selsku, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky, polévka125 Kč
Pečené kuře s nádivkou, 1/4, bramborová kaše, polévka159 Kč
Soukenický sekaný řízek, 120 g, brambory vařené, m. m.125 Kč
Knedlíky s vejci a znojemskou okurkou, 200 g95 Kč
Čočková s párkem39 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, mrkvový salát169 Kč
Steak z pečené vepřové krkovice, 200 g, šťouchané brambory, špenát, mrkvový salát195 Kč
Plzeňský hovězí guláš, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Dušená slepice na paprice, 100 g, kolínka129 Kč
Vepřové dušené na kmíně, 100 g, dušená rýže119 Kč
Roastbeef s tatarskou omáčkou, 100 g, brambory vařené, m. m.139 Kč
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, 300 g, kysané zelí135 Kč
Kapustové karbanátky, 200 g, bramborová kaše125 Kč
Maďarský guláš, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Nadívaný vepřový bok, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky, polévka125 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, polévka125 Kč
Pečená vepřová líčka na pivu s nastavovanou kaší, 150 g129 Kč
Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi39 Kč
Gulášová polévka45 Kč
Přírodní hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže, polévka119 Kč
Vařený uzený bok, špenát, 100 g, bramborové knedlíky, polévka125 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, polévka125 Kč
Jelito, kysané zelí a vařený brambor119 Kč
Přírodní telecí játra s naší tatarkou, 150 g169 Kč
Kapustové karbanátky, 200 g109 Kč
Čočková minestra (0,2 l)75 Kč
Pizza s grilovanou zeleninou158 Kč
Spaghetti s bazalkovým pestem158 Kč
Cibulová polévka s italskou slaninou55 Kč
Spaghetti s rajčatovým pestem138 Kč
Rigatoni se sušenou šunkou, šalotkou a rukolou158 Kč
Grilovaný hovězí hanger s omáčkou z vína Marsala, císařským hráškovým luskem a brambory na másle215 Kč
Vepřové ledvinky na smetaně, dušená rýže198 Kč
Smažená treska v těstíčku,235 Kč
Kapustová polévka s pancettou58 Kč
Pečená červená řepa, sýr stracciatella, borůvky155 Kč
Hovězí karabáček na houbách, špenátové noky195 Kč
Ravioli plněné pečenou řepou, mascarpone175 Kč
Polévka z červené čočky75 Kč
Variace pečené řepy s kozím sýrem z farmy Krasolesí175 Kč
Flank steak na rozpálené pánvi s rukolou a parmazánem265 Kč
Spaghetti s tuňákem, bazalkovým pestem a vajíčkem215 Kč
Zdánlivě obyčejné suroviny
proměňujeme k nepoznání.
Pojďte ochutnat
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracovat deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Zástupce šéfkuchaře

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystřici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Jaroslav Kozdělka

Zástupce šéfkuchaře

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat na zástupce šéfkuchaře. Nejvíc mu sedí česká a italská kuchyně, v Esce jasně vedou brambory v popelu. Na práci tady ho baví, že se nenudí (a to i díky super kolegům) a pracuje s lokálními surovinami. A recept na spokojenost? Dělat práci s láskou.

Jan Malý

Zástupce šéfkuchaře

Když Honza v 19 letech odjel do Rakouska na hory, netušil, že tam zůstane i pracovat. Po zkušenostech z hotelových restaurací se uchytil v michelinském podniku v Německu. Ale v době, kdy poznal svou manželku, se rozhodl vrátit zpět do Prahy. Baví ho vařit po severském vzoru, i když si sám nejvíc pochutná na Asii. A když zrovna nevaří, rád si zajde na procházku se psem.

Rudolf Herman

Manažer směny

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Jana Krofiková

Manažerka směny

Ekonomka Jana odjakživa věděla, že nejlíp je jí mezi lidmi. Pověsila proto na hřebík účetnictví a šla pracovat do gastra. Má ráda dobrou náladu a netají se tím, kde ji bere: stačí prý vyjít na plac a hned se najde host, který ji Janě zlepší. Miluje kachnu ve všech podobách a v Esce polévky (ale až po kachně, pochopitelně). Ráda cestuje – projela už půl světa.

Marek Holba

Personální manažer

14 let v Anglii a Austrálii, kde pracoval hlavně v restauracích, ho spoustu naučilo. Od té doby má rád skoro každé jídlo a obdivuje, když někdo vystřihne perfektní chod třeba z celeru – ze steaku to prý není taková výzva. V Esce mu sedí prostředí, tým i hosté, kterým rád představuje náš koncept. Ve volnu rád jezdí na výlety a vaří. Nejoblíbenější surovina? Mrkev!

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Ilona Tunková

Cukrářka

Vyučená cukrářka, která přičichla i k pedagogice – tři roky totiž vedla třídu na učilišti. Říká, že cukrařinu nejde uspěchat a je za ní schovaný svět vědy. Jejím nejoblíbenějším zákuskem je linecký třený banánek s marmeládou, ale kromě sladkého miluje segedín. Ráda relaxuje sportem nebo se toulá po loukách.

Aleš Karpíšek

Šéfpekař

Díky němu je chleba z Esky takový, jaký je. Dřív ho pekl po nocích v Pizza Nuova, teď díky svým kontaktům v Neapoli dovezl do Prahy pec na dřevo, sehnal nejlepší mouku, vypiplal třífázový kvas, dal dohromady skvělou partu pekařů a šéfuje zdejší pekárně. Sehraný mladý tým je to, co na Esce oceňuje nejvíc. Když odpočívá, tak s rodinou nebo na rybách.

Michal Melcher

Pekař

Na Esce, kde pracuje od začátku, se mu líbí, že se tu vrací k pečení jako kdysi. Nesmí se za výsledkem moc hnát, protože kvásek je živý organismus, kterému je potřeba věnovat trpělivost a péči. Baví ho s chlebem experimentovat – třeba podle toho, jak zrovna chutná hostům. Nejlíp je Michalovi s kamarády nebo na kole.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
T 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30