dnes: pátek 28. dubna Polední nabídky zítra: sobota 29. dubna
Vařený hovězí krk s houbovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky125 Kč
Buřtguláš119 Kč
Kapustová s opečeným chlebem39 Kč
Kuře a la bažant, 250 g, dušená rýže135 Kč
Domácí sekaná, 120 g, bramborová kaše109 Kč
Frankfurtská s párkem45 Kč
Kuřecí prsa na houbovém koření s bramborovými špalky, žampiony a špenátem, 180 g219 Kč
Hovězí uzený jazyk s křenovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky, okurkový salát115 Kč
Vepřová plec dušená na houbách, 100 g, kolínka, okurkový salát119 Kč
Hovězí srdce na slanině, 150 g, dušená rýže, okurkový salát105 Kč
Přírodní telecí játra s domácí tatarskou omáčkou, 150 g, brambory vařené, m. m.169 Kč
Knedlíky s vejci a znojemskou okurkou, 200 g95 Kč
Čerstvý pstruh na kmínovém másle, 200 g215 Kč
Hrachovka s opečeným chlebem45 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže, polévka129 Kč
Nadívaný vepřový bok, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky, polévka119 Kč
Buřtguláš, pečivo, polévka119 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše109 Kč
Špenát se sázeným vejcem a vařeným bramborem119 Kč
Kulajda35 Kč
Řízek z krkovičky smažený na sádle, 120 g, bramborová kaše, denní salát169 Kč
Kuřecí stehno plněné špenátem, sezonní zelenina, šťouchané brambory, denní salát235 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže125 Kč
Pečený vepřový bůček po selsku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky115 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše, denní salát115 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g105 Kč
Vařený hovězí krk se žampionovou omáčkou, 100 g119 Kč
Francouzské brambory, 300 g119 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, 300 g, polévka125 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g, polévka119 Kč
Krupicová s vejcem35 Kč
Pórková s vejcem35 Kč
Hovězí steak z květové špičky s vejcem, 200 g, brambory vařené, m. m., polévka249 Kč
Bratislavské vepřové plecko, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Nadívaný vepřový bok, 100 g, bramborová kaše, polévka115 Kč
Pečená hovězí líčka, 150 g125 Kč
Smažené žampiony s domácí tatarkou, 150 g115 Kč
Hovězí vývar se zeleninou a těstovinami69 Kč
Pizza alla pizzaiolo148 Kč
Conchiglie se sýrem mascarpone a tomaty148 Kč
Hrášková polévka s opečenou slaninou95 Kč
Rigatoni se žampiony portobello, ovčím sýrem a chilli papričkami198 Kč
Mušle na bílém víně s rozpečenou bagetou358 Kč
Grilovaný vyzrálý roštěnec (400 g) z jalovice s toskánským olivovým olejem a rozmarýnem, grilovanou zeleninou a domácími hranolky785 Kč
Rizoto s kuřecím masem, sýr, kyselé okurky145 Kč
Hovězí hamburger s karamelizovanou cibulkou a steakovými hranolkami195 Kč
Raviolini di Brodo – silný hovězí vývar s masovými ravioli58 Kč
Roastbeef, zelený chřest, papriky na kyselo158 Kč
Vacovský pstruh, červená čočka, vinná omáčka188 Kč
Lasagne s vepřovou panenkou175 Kč
Rajčatovo papriková polévka, sýrová tortellona65 Kč
Bílý chřest s lanýžovým máslem a parmazánem168 Kč
Grilovaná pražma s chřestovým risottem238 Kč
Cannelloni s masovým ragú a špenátem198 Kč
Polévka z kedlubny, libeček, jarní cibulka85 Kč
Grilovaná vepřová kotleta, cibule, oříšková kaše, majoránka375 Kč
Farmářský tvaroh, kefír, mrkev168 Kč
zítra: sobota 29. dubna Polední nabídky dnes: pátek 28. dubna
Polévka s plody moře58 Kč
Roastbeef, zelený chřest, papriky na kyselo158 Kč
Lasagne s vepřovou panenkou175 Kč
Špenátová polévka s uzeným lososem65 Kč
Bílý chřest s lanýžovým máslem a parmazánem168 Kč
Kuře alla cacciatore, tagliatelle s máslem198 Kč
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce úročí zkušenosti, které sbíral devět let jako zástupce šéfkuchaře v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé přírodní suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v centru Prahy, koupil usedlost na Sázavě a s manželkou provozuje penzion.

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira U Radnice, kde pracovat deset let. Předtím sbíral zkušenosti například v hotelu na řeckém Chalkidiki. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Má rád fotbal a skvěle plave, jen na to teď nemá tolik času.

Monika Drašnarová

Manažerka směny

Davidova pravá ruka. On to umí s čísly, ona s lidmi. Když potřebujete povzbudit a rozveselit, dejte se s ní do řeči. Deset let pracovala ve Four Seasons, kde se z brigádnice vypracovala na trenérku nováčků a podílela se na otevření restaurace Cotto Crudo. Ráda jí a ještě radši vaří, hlavně francouzská a asijská jídla.

Jana Krofiková

Manažerka směny

Vystudovaná ekonomka Jana odjakživa věděla, že nejlíp je jí mezi lidmi. Pověsila proto na hřebík účetnictví a šla pracovat do gastronomie. Má ráda dobrou náladu a netají se tím, kde ji bere: stačí prý vyjít na plac a hned se najde host, který ji Janě zlepší. Miluje kachnu ve všech podobách a jejím zamilovaným jídlem v Esce jsou polévky (ale až po kachně, pochopitelně).

Rudolf Herman

Manažer směny

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Aleš Karpíšek

Pekař

Díky němu a mnoha neúnavným pokusům a omylům je chleba z Esky takový, jaký je. Dřív ho pekl po nocích v Pizza Nuova, teď díky svým kontaktům v Neapoli dovezl do Prahy další pec na dřevo, sehnal nejlepší mouku, vypiplal třífázový kvas, dal dohromady skvělou partu pekařů a šéfuje pekárně Eska.

Jaroslav Kozdělka

Zástupce šéfkuchaře

Za sebou má kariéru v hotelu Intercontinental a Four Seasons, v obou se vypracoval na post zástupce šéfkuchaře. Nejvíc mu sedí česká a italská kuchyně. Miluje sport, hlavně hokej a fotbal, ale taky rybaření. A mimochodem, Jaroslav je mistrem ČR v otevírání ústřic!

Tomáš Valkovič

Zástupce šéfkuchaře

Rodilý Slovák Tomáš je v Esce od jejího otevření – a netrvalo ani několik měsíců, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystřici, kde se jim s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené rodinné bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří. O vaření má dokonce vlastní online pořad Fast Good.

Ondřej Štokl

Barista

Původem Kladeňák žije kávou už nějaký ten pátek. Přičichl k ní poprvé v jednom z kladenských barů, kde se pro ni nadchl. Po přestěhování do Prahy se stal jedním ze zakladatelů kavárny AnonymouS. V Esce ukazuje, jak je káva zajímavá, že se dá pít i jinak, ale hlavně, že tou správnou přípravou může i úplně jinak chutnat.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
T 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Nekuřácká restaurace 

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po-Pá08:00 - 23:30
So-Ne09:00 - 23:30

Sváteční otevírací doba?

1. a 8. května máme otevřeno od 9 hodin. Tak se stavte!