dnes: čtvrtek 19. července Polední nabídky zítra: pátek 20. července
Rajská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g, dušená rýže125 Kč
Francouzské brambory, 300 g129 Kč
Telecí plec dušená na paprice, 100 g, kolínka155 Kč
Kuře a la bažant, 250 g, dušená rýže135 Kč
Gulášová polévka45 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, nové brambory vařené ve slupce, třešňový kompot195 Kč
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže135 Kč
Vepřové dušené na paprice, 100 g, kolínka129 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše135 Kč
Párky od Krejcarů, bramborová kaše, kyselá okurka135 Kč
Houbové krupoto s vejcem125 Kč
Rajská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Dušená slepice na paprice, 100 g, kolínka, polévka125 Kč
Vepřový závitek Záhorák, 120 g, nové brambory vařené ve slupce, polévka125 Kč
Smažený karbanátek, 120 g, bramborová kaše125 Kč
Zeleninové lečo125 Kč
Čerstvě namíchaný tatarák s topinkami, 100 g, okurkový salát199 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, okurkový salát169 Kč
Přírodní hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže125 Kč
Pečená vepřová krkovička, dušené hlávkové zelí, 150 g, bramborové knedlíky149 Kč
Plzeňský hovězí guláš, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g119 Kč
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, 300 g135 Kč
Vepřové dušené na kmíně, 100 g, kolínka, salát105 Kč
Čočka na kyselo s párkem, salát119 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, salát125 Kč
Slepičí polévka se zeleninovým svítkem49 Kč
Kulajda39 Kč
Steak z vepřové krkovice s hořčičnou omáčkou, 250 g, nové brambory vařené ve slupce, polévka245 Kč
Hovězí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g, polévka119 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše, polévka125 Kč
Francouzské brambory, 300 g125 Kč
Zeleninové lečo109 Kč
Pizza s grilovanou zeleninou158 Kč
Conchiglie cacciatore158 Kč
Parmská šunka s kantalupským melounem158 Kč
Moravský vrabec,198 Kč
Grilovaný mořský vlk235 Kč
Dýňová polévka, syrovátka, slunečnice85 Kč
Okurková polévka s koprem a zakysanou smetanou75 Kč
Burrata di bufala s pečenými rajčaty a rukolou215 Kč
Pečené kuře s nádivkou a zauzenou bramborovou kaší225 Kč
Tagliatelle s liškami, rozmarýnem a baby špenátem215 Kč
Meruňky, rozmarýn, medovina, mandle218 Kč
zítra: pátek 20. července Polední nabídky dnes: čtvrtek 19. července
Cikánská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky129 Kč
Vepřové ledvinky dušené na cibulce, 150 g, dušená rýže109 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g129 Kč
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže129 Kč
Pražská šunka s bramborovou kaší, 100 g, okurkový salát129 Kč
Čočková s párkem45 Kč
Vařený hovězí krk s rajskou omáčkou, 100 g, kolínka135 Kč
Vepřová játra na cibulce, 150 g, dušená rýže129 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g125 Kč
Párky od Krejcarů, bramborová kaše, kyselá okurka135 Kč
Houbové krupoto s vejcem125 Kč
Frankfurtská s párkem45 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže, polévka135 Kč
Vepřové výpečky, dušené hlávkové zelí, 120 g, bramborové knedlíky, polévka125 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g, polévka119 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše125 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže125 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše125 Kč
Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou, 100 g, houskové knedlíky125 Kč
Vepřové ledvinky dušené na cibulce, 150 g, dušená rýže119 Kč
Cmunda po kaplicku135 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže, salát129 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 120 g, bramborové knedlíky, salát119 Kč
Kynuté boruvkové knedlíky, salát115 Kč
Krupicová s vejcem39 Kč
Bramboračka45 Kč
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže, polévka129 Kč
Vepřové dušené na kmíně, 100 g, kolínka, polévka115 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g, polévka115 Kč
Hrachová kaše s Pražskou šunkou, 100 g129 Kč
Květákový mozeček, 200 g99 Kč
Tomatová minestra (0,2 l)75 Kč
Pizza bianca158 Kč
Spaghetti s neapolským ragú158 Kč
Celerový krém s marinovanou krevetou55 Kč
Rigatoni se sýrem „Taleggio“145 Kč
Spaghetti s lilkem, rajčaty a pikantním salámem Ventricina158 Kč
Kuřecí prso v citronové omáčce s císařský hráškový lusk a vařenými brambory215 Kč
Paprikový lusk plněný mletým masem,198 Kč
Hovězí steak,235 Kč
Bramborový krém s hříbky68 Kč
Roastbeef s majonézou a padron papričkami195 Kč
Mořský vlk s gremolatou, polentou a brokolicí238 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracovat deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Zástupce šéfkuchaře

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystřici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Jaroslav Kozdělka

Zástupce šéfkuchaře

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat na zástupce šéfkuchaře. Nejvíc mu sedí česká a italská kuchyně, v Esce jasně vedou brambory v popelu. Na práci tady ho baví, že se nenudí (a to i díky super kolegům) a pracuje s lokálními surovinami. A recept na spokojenost? Dělat práci s láskou.

Rudolf Herman

Manažer směny

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Marek Holba

Personální manažer

14 let v Anglii a Austrálii, kde pracoval hlavně v restauracích, ho spoustu naučilo. Od té doby má rád skoro každé jídlo a obdivuje, když někdo vystřihne perfektní chod třeba z celeru – ze steaku to prý není taková výzva. V Esce mu sedí prostředí, tým i hosté, kterým rád představuje náš koncept. Ve volnu rád jezdí na výlety a vaří. Nejoblíbenější surovina? Mrkev!

Denisa Randusová

manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Michal Melcher

Šéfpekař

Na Esce, kde pracuje od začátku, se mu líbí, že se tu vrací k pečení jako kdysi. Nesmí se za výsledkem moc hnát, protože kvásek je živý organismus, kterému je potřeba věnovat trpělivost a péči. Baví ho s chlebem experimentovat – třeba podle toho, jak zrovna chutná hostům. Nejlíp je Michalovi s kamarády nebo na kole.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
T 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30