dnes: úterý 16. července Polední nabídky zítra: středa 17. července
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky139 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, dušená rýže135 Kč
Kuře a la bažant, 250 g, bramborová kaše139 Kč
Frankfurtská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže139 Kč
Hovězí hrudí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky149 Kč
Čočková s párkem45 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, rajčatový salát s cibulkou195 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Vepřová plec dušená na houbách, 100 g, dušená rýže135 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše135 Kč
Lečo s klobásou, 150 g139 Kč
Zeleninové lečo125 Kč
Čočková s párkem45 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka139 Kč
Hovězí dušené v kapustě, 100 g, šťouchané brambory s cibulkou, polévka135 Kč
Vepřová plec dušená na paprice, 100 g, kolínka, polévka125 Kč
Přírodní telecí játra s naší tatarkou, 150 g, nové brambory vařené ve slupce175 Kč
Guláš z hovězí kližky, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Zeleninové lečo125 Kč
Řízek z vepřové krkovičky smažený na sádle, 120 g, bramborová kaše, salát z červené řepy179 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky139 Kč
Moravský vrabec, dušené hlávkové zelí, 120 g, bramborové knedlíky135 Kč
Guláš z hovězí kližky s cibulí, 100 g, pečivo135 Kč
Dušená slepice na paprice, 100 g, kolínka135 Kč
Hovězí hrudí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky, polévka nebo salát135 Kč
Husarská roláda, 100 g, šťouchané brambory s cibulkou, polévka nebo salát129 Kč
Soukenický sekaný řízek, 120 g, bramborová kaše, polévka nebo salát125 Kč
Květáková polévka45 Kč
Hovězí vývar s kapáním45 Kč
Vepřová kotleta z přeštíka s kostí, 300 g, hlávkový salát285 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 150 g, nové brambory vařené ve slupce, polévka189 Kč
Plněný paprikový lusk, 100 g, houskové knedlíky, polévka135 Kč
Hovězí tokáň, 100 g, dušená rýže, polévka135 Kč
Francouzské brambory, 300 g, polévka129 Kč
Smažený karbanátek, 120 g129 Kč
Špenát se sázeným vejcem a vařeným bramborem125 Kč
Maďarský guláš, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Plněný paprikový lusk, 100 g, kolínka135 Kč
Bratislavské vepřové plecko, 100 g, dušená rýže129 Kč
Pizza alla romana158 Kč
Míchaný salát s mozzarellou158 Kč
Spaghetti nero di sepia158 Kč
Hrášková polévka s opečenou slaninou68 Kč
Gnocchi se špenátem, smetanou a sýrem ricotta148 Kč
Spaghetti s lilkem, rajčaty a pikantním salámem Ventricina158 Kč
Pečená jehněčí plec na černých olivách s mangoldem a máslovými brambory225 Kč
Pečené králičí stehno235 Kč
Cuketová polévka75 Kč
Hovězí tatarák s lanýžovým olejem a baby špenátem198 Kč
Mořský vlk na rozpálené pánvi s rajčaty a bílým vínem238 Kč
Tortelloni plněné ricottou, máslo a šalvěj225 Kč
Kuřecí vývar se zeleninou a knedlíkem 95 Kč
Špalda s řapíkatým celerem 248 Kč
Třešně s krémem 165 Kč
Trhané vepřové v kváskové buchtě, křenové zelí, majonéza95 Kč
Trhané kuřecí maso na bramborové kaši, grilované cukety s rajčaty138 Kč
Pečené brambory, grilované cukety s rajčaty138 Kč
zítra: středa 17. července Polední nabídky dnes: úterý 16. července
Španělský ptáček, 120 g, dušená rýže149 Kč
Dušená slepice na paprice, 100 g, naše těstoviny139 Kč
Vepřové dušené v mrkvi, 100 g, houskové knedlíky125 Kč
Hovězí pečeně na slanině, 100 g, dušená rýže139 Kč
Pečený králík, dušené hlávkové zelí, 200 g, bramborové knedlíky235 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, nové brambory vařené ve slupce, rajčatový salát s cibulkou195 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, 100 g, bramborové knedlíky135 Kč
Dušená slepice na paprice, 100 g, kolínka135 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g129 Kč
Smažené žampiony s naší tatarskou omáčkou, 150 g, nové brambory vařené ve slupce139 Kč
Zelňačka s klobásou45 Kč
Plzeňský vepřový guláš, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Hovězí dušené na pepři, 100 g, dušená rýže129 Kč
Kuře a la bažant, 250 g, bramborová kaše135 Kč
Smažený květák s naší tatarkou, 200 g, nové brambory vařené ve slupce139 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, 300 g125 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, 120 g, bramborová kaše, salát z červené řepy179 Kč
Rajská hovězí pečeně, 100 g, houskové knedlíky135 Kč
Pečené kuřecí stehno, 200 g, nové brambory vařené ve slupce135 Kč
Vepřová játra na cibulce, 150 g, dušená rýže125 Kč
Smažený karbanátek, 120 g, bramborová kaše129 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka nebo salát139 Kč
Vepřová plec dušená na houbách, 100 g, kolínka, polévka nebo salát119 Kč
Pečená kuřecí roláda s nádivkou, 100 g, bramborová kaše, polévka nebo salát135 Kč
Roastbeef s tatarskou omáčkou, 100 g, opečené brambory169 Kč
Slepičí vývar se strouháním45 Kč
Fazolová polévka s klobásou45 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka135 Kč
Vepřová plec dušená na kmíně, 100 g, kolínka, polévka125 Kč
Zapečené šunkofleky, 300 g, polévka125 Kč
Lečo s klobásou, 150 g145 Kč
Zeleninové lečo119 Kč
Vepřová líčka na černém pivu, 120 g, bramborová kaše149 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, šťouchané brambory s cibulkou135 Kč
Pizza margherita se žampiony158 Kč
Fresella s tomaty a bazalkou158 Kč
Spaghetti aglio olio158 Kč
Brokolicová polévka68 Kč
Tagliatelle s liškami na másle a šalotkou148 Kč
Rigatoni s italskou klobásou, rajčaty a parmezánem158 Kč
Pečené kachní stehno, s bramborovými noky, karotkou a špenátem225 Kč
Kynuté meruňkové knedlíky198 Kč
Pohankové risotto s houbami235 Kč
Cizrnová polévka s krutony68 Kč
Míchaný salát s kozím sýrem a broskvemi178 Kč
Risotto Milanese, treska v tempuře, gremolata245 Kč
Lasagne s kuřecím masem, špenátem a žampiony215 Kč
Salát s grilovaným prsem, meddijon zálivka135 Kč
Trhané kuřecí maso na bramborové kaši, grilované cukety s rajčaty138 Kč
Pečené brambory, grilované cukety s rajčaty138 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jaroslav Kozdělka

Šéfpekař

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat se na zástupce šéfkuchaře. Má rád výzvy, a proto po 17 letech v kuchyni přijal nabídku stát se šéfem pekárny. Místo vymýšlení nových jídel si tak užívá každodenního adrenalinu s chlebovým kváskem – někdy jde doslova o život! Jarda má nejradši chleba 33, a to samotný, protože takhle je podle něj nejlepší.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Martin Podracký

Šéfbarista

Martina můžete v Esce potkávat už od otevření – jako šéfbarista dbá na to, aby i naše kavárna produkovala co nejméně odpadu. Nejradši připravuje i pije batch brew – filtrovanou překapávanou kávu. Na Esce se mu líbí, jakou tu má volnost – vedení se neptá proč, ale jak. Jeho snem je jezdit na kávové plantáže a být u celého procesu zpracování zrn.

Rudolf Herman

Personální manažer

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Simona Hricaková

Manažerka směny

Simona pochází z Nízkých Tater, kde strávila dětství v horském hotelu. Její tatínek pracoval v gastronomii, a tak se rozhodla pro hotelovou školu. Poté hned nastoupila do Pastacaffé na plac. Cenné zkušenosti teď uplatňuje jako manažerka v Esce – hostům se snaží vyhovět za každou cenu a je ráda, že jí Eska v tomhle dává nepřeberné možnosti. Miluje sport, zkusila už skoro všechno, ale nejraději má plavání a plážový volejbal.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30