dnes: pondělí 18. listopadu Polední nabídky zítra: úterý 19. listopadu
Přírodní hovězí pečeně, dušená rýže135 Kč
Sekaná svíčková, houskové knedlíky139 Kč
Zbojnická roláda, bramborové knedlíky129 Kč
Plzeňský hovězí guláš, 100 g, karlovarské knedlíky149 Kč
Pečené kuřecí stehno, 200 g, bramborová kaše129 Kč
Pórková s vejcem45 Kč
Řízek z kuřecích prsou smažený na másle, bramborový salát, okurkový salát195 Kč
Rajská hovězí pečeně, houskové knedlíky139 Kč
Hovězí dušené na houbách, kolínka139 Kč
Sekaná, bramborová kaše139 Kč
Zapečené šunkofleky135 Kč
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem135 Kč
Kulajda45 Kč
Znojemská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže, polévka135 Kč
Guláš z hovězí kližky, 100 g, houskové knedlíky, polévka135 Kč
Přírodní mletý řízek, 120 g, bramborová kaše, polévka135 Kč
Vepřové dušené na kmíně, 100 g, kolínka125 Kč
Čočka na kyselo se sázeným vejcem125 Kč
Řízek z vepřové krkovičky smažený na sádle bramborová kaše, mrkvový salát179 Kč
Štěpánská hovězí pečeně, dušená rýže135 Kč
Dušená slepice na paprice, kolínka135 Kč
Hovězí na česneku, špenát, bramborové knedlíky139 Kč
Sekaná, bramborová kaše129 Kč
Čočková s párkem45 Kč
Cikánská hovězí pečeně, 100 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Pečený vepřový bůček po selsku, dušené hlávkové zelí, 100 g, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Čevabčiči, 125 g, brambory vařené, m. m., polévka119 Kč
Jelito s kysaným zelím a šťouchaným bramborem129 Kč
Pečená vepřová líčka na pivu, 150 g, nastavovaná kaše159 Kč
Slepičí vývar se strouháním45 Kč
Čočková s párkem45 Kč
Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže, polévka129 Kč
Moravský vrabec, kysané zelí, bramborové knedlíky, polévka129 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, bramborová kaše, polévka
Plzeňský hovězí guláš135 Kč
Bramborák na másle s kysaným zelím125 Kč
Rajská hovězí pečeně, houskové knedlíky135 Kč
Vepřová plec dušená na kmíně, kolínka129 Kč
Čevabčiči, šťouchané brambory s cibulkou135 Kč
Smažený hermelín s tatarskou omáčkou, brambory vařené, m. m.139 Kč
Polévka z romanesca68 Kč
Tagliatelle s artyčoky, rajčaty, česnekem a smetanou158 Kč
Spaghetti s lilkem, rajčaty a pikantním salámem Ventricina168 Kč
Grilovaný hovězí rump steak s pepřovou omáčkou, císařským hráškovým luskem a restovanými brambory245 Kč
Roláda z vepřového boku se šalvějí,198 Kč
Zeleninová polévka s vejcem a krutony75 Kč
Bruschetta s avokádem a rajčaty175 Kč
Zauzený filet lososa s pečeným květákem a mačkaným bramborem238 Kč
Lasagne s kuřecím masem, špenátem a žampiony215 Kč
Zelňačka 95 Kč
Špecle s vejcem a houbami 245 Kč
Likérová špička 165 Kč
zítra: úterý 19. listopadu Polední nabídky dnes: pondělí 18. listopadu
Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou, houskové knedlíky145 Kč
Hovězí roštěná na houbách, dušená rýže179 Kč
Pečená kuřecí roláda s nádivkou, bramborová kaše139 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, karlovarské knedlíky149 Kč
Plněný paprikový lusk, 100 g, dušená rýže145 Kč
Česnečka s opečeným chlebem45 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, bramborový salát, okurkový salát195 Kč
Hovězí hrudí na česneku, špenát, bramborové knedlíky145 Kč
Dušená slepice na paprice, kolínka139 Kč
Maďarský guláš, dušená rýže139 Kč
Vepřová uzená krkovice s křenovou omáčkou, houskové knedlík135 Kč
Škubánky s mákem95 Kč
Zelňačka s klobásou45 Kč
Svíčková hovězí pečeně na smetaně, 100 g, houskové knedlíky, polévka139 Kč
Moravský vrabec, dušené hlávkové zelí, 120 g, polévka139 Kč
Hovězí srdce na slanině, 150 g, dušená rýže, polévka125 Kč
Holandský sekaný řízek, 100 g, bramborová kaše135 Kč
Smažený květák s naší tatarkou, 200 g, brambory vařené, m. m.139 Kč
Řízek z vepřové kotlety smažený na másle, bramborová kaše, denní salát179 Kč
Frankfurtská hovězí pečeně, dušená rýže129 Kč
Guláš z vepřových kolínek s křenem, houskové knedlíky135 Kč
Hovězí závitek se špenátem, šťouchané brambory s cibulkou135 Kč
Moravský vrabec, dušené hlávkové zelí, bramborové knedlíky135 Kč
Holandský sekaný řízek, bramborová kaše129 Kč
Hovězí hrudí na česneku, špenát, 100 g, bramborové knedlíky, polévka135 Kč
Segedínský guláš, 100 g, houskové knedlíky, polévka125 Kč
Vepřové srdce na slanině, 150 g, dušená rýže, polévka115 Kč
Zadělávané dršťky, 150 g, pečivo119 Kč
Hovězí vývar s kapáním45 Kč
Květáková polévka45 Kč
Vařený hovězí krk s houbovou omáčkou, houskové knedlíky, polévka129 Kč
Pečené kuře s nádivkou, 1/4, bramborová kaše, polévka155 Kč
Vepřové rizoto se sýrem a kyselou okurkou, polévka125 Kč
Přírodní mletý řízek129 Kč
Bramborák na másle s kysaným zelím125 Kč
Houbové krupoto s vejcem119 Kč
Rajčatová polévka se sýrem mascarpone a bramborovými noky68 Kč
Rigatoni all arrabbiata158 Kč
Risotto s tyrolským špekem a parmazánem158 Kč
Bažantí prso s italskou slaninou, špenátem a brambory s rozmarýnem225 Kč
Guláš z jelena,235 Kč
Polévka z hlívy ústřičné75 Kč
Bruschetta s avokádem a rajčaty175 Kč
Vacovský pstruh s petrželovým pyré a květákem235 Kč
Lasagne s neapolským ragú215 Kč
Pulzující atmosféra
a současná česká kuchyně.
Stavte se
EN
Polední nabídky
Polední nabídky English Praha Plzeň Brno

David Marek

Generální manažer

Je rád, když se pořád něco děje a restaurace praská ve švech. To zná už z Brasileira, kde pracoval deset let. Chvilku neposedí, nuda je pro něho horší než stres. Na Esce ho baví, jak je rozmanitá a pořád se mění. Z menu má nejradši smaženku a gin tonik – ideální je prý poměr dva gin toniky : jedna smaženka.

Martin Štangl

Šéfkuchař

V Esce pracuje od začátku a úročí v ní zkušenosti, které získal jako sous-chef v La Degustation Bohême Bourgeoise. Má rád vaření s divokými bylinkami, neobvyklé suroviny a zapomenuté recepty babiček. K přírodě ho to táhne tolik, že prodal byt v Praze, koupil usedlost na Sázavě a rekonstruuje tam penzion.

Tomáš Valkovič

Šéf kuchyně

Tomáš je v Esce od otevření – a netrvalo dlouho, než se stal zástupcem šéfkuchaře. Líbí se mu, že má volnou ruku a může se kuchařsky vyřádit. Předtím žil v Bratislavě a v Banské Bystrici, kde se mu s kamarády povedlo přetvořit starou palačinkárnu na vyhlášené bistro. Ve volném čase se věnuje svým dětem a vaří – nejradši československou kuchyni.

Katka Jakusová

Zástupkyně šéfkuchaře

Od malířského plátna k plotně – i tak se dá popsat Katčina cesta do kuchyně. Původně chtěla studovat malbu, jenže život v Berlíně ji přivedl k práci v gastru a založila si cateringovou firmu. Když dozrál čas na změnu, namířila si to rovnou do Esky. Zkušenosti sbírala i v dánské Nomě, kam si odskočila na stáž. Ráda vaří ze surovin, kterých se většina lidí spíše obává. Když je jí smutno, naloží si pořádnou porci hranolek s tatarkou.

Jirka Horák

Zástupce šéfkuchaře

Do Ambiente přišel jako teenager hned po škole. Prošel kuchyní Pizza Nuova, Čestru i La Degustation Bohême Bourgeoise. Po třech letech připravování fine diningových jídel nastal čas na změnu a Jirka se vydal do Anglie vařit do vesnické hospůdky a absolvoval několik zahraničních stáží. Po návratu do Čech nastoupil rovnou do Ambiente a pomáhal rozjíždět bistro Grils. Po roce u grilu se rozhodl přijmout další výzvu – nabídku na místo zástupce šéfkuchaře v Esce. Od plotny se nehne ani ve volném čase, protože rád pořádá pop-upové akce.

Ondřej Němec

Zástupce šéfkuchaře

Do Prahy přišel z Moravy, ale ještě předtím si odskočil do italských Alp. Odtud si přivezl lásku k severoitalské kuchyni, jejíž jídla rád připravuje dodnes. Kromě těstovin je velkým fanouškem české kuchyně. V práci se neobejde bez svých parťáků, se kterými tvoří nerozlučný tým už od svých začátků, kdy pracoval v Esce jako grilař. Ve volném čase se věnuje lepení modelů vojenské techniky.

Jaroslav Kozdělka

Šéfpekař

Za sebou má kariéru v Berlíně, Bejrútu nebo Irsku – a dvakrát se mu povedlo vypracovat se na zástupce šéfkuchaře. Má rád výzvy, a proto po 17 letech v kuchyni přijal nabídku stát se šéfem pekárny. Místo vymýšlení nových jídel si tak užívá každodenního adrenalinu s chlebovým kváskem – někdy jde doslova o život! Jarda má nejradši chleba 33, a to samotný, protože takhle je podle něj nejlepší.

Jiří Matějka

Šéfcukrář

Dorty připravoval už jako malý kluk doma pro návštěvy. S chutí přetváří klasické české recepty a libuje si v „punkovém“ přístupu – samozřejmě v mantinelech cukrářského řemesla. V Esce oceňuje důraz na sezonnost a volnost, kterou ve své práci má. Studuje výtvarnou výchovu a umění se věnuje i ve volném čase – baví ho focení a navštěvování galerií.

Tomáš Brázda

šéfsommelier

I když je Tomáš vyučený kuchař, vínem žil už od školy. Začínal v Čestru jako číšník, ale od začátku koukal pod ruce sommmelierům. Čestr už opouštěl jako hotový znalec vín. Po roční pauze ve vinném baru mimo Ambiente přišel do Esky, chtěl totiž pracovat hlavně s českými víny. Záleží mu na vzdělávání týmu i hostů – nebojte se Tomáše požádat o radu. Ve volném čase se uklidňuje u golfu, i když se mu za to kolegové smějí.

Matěj Pína

Šéfbarista

Dnes žije kávovou kulturou, ale před osmi lety začínal na place v Lokále Dlouhááá, kde se postupně vypracoval na výčepního. V Esce se rychle zaučil pod vedením tehdejšího šéfbaristy Ondry Štokla. Za svůj tým by dal ruku do ohně a je rád, že se na všechny může stoprocentně spolehnout. Inženýr zahradní architektury je ženatý a má dceru Žofii. Volno tráví s rodinou a hraním v punkrockové kapele Kung-Fu Girlz.

Rudolf Herman

Personální manažer

O jídlo a víno se zajímal odjakživa – aby taky ne, když je z jižní Moravy. Zkušenosti nabral v tamních restauracích, ale pak ho srdce zatáhlo do Prahy. V Esce hned zapadnul, vyzkoušel různé pozice, a jak sám říká – každý den se sem těší. Radost mu dělá plná rezervační kniha a neustálý cvrkot. Miluje strategické hry, víno a taky sport – v zimě brázdí kopce jako instruktor snowboardu.

Denisa Randusová

Manažerka směny

V gastronomii se pohybuje už přes deset let. Do Esky nastoupila hned po jejím otevření na pozici servírky. Po dvou letech práce povýšila na manažerku směny. Nejvíce si váží spolupráce mezi jednotlivými týmy v restauraci. Baristé, kuchaři, servis, pekárna - všichni jsou za jedno. Těší ji, že se pravidelně potkává s oblíbenými štamgasty a u řady z nich už zná jejich libůstky. Má ráda asijskou kuchyni a pálivá jídla.

Adéla Hacklová

Manažerka směny

Tradici práce v gastronomii má v rodině, do restaurace ji to táhlo už odmalička. Studovala antropologii, ale více ji vždy bavilo běhat po place. Vyzkoušela si práci servírky v Anglii i Francii a po návratu zakotvila v Café Savoy, odkud se přesunula do Esky na pozici vrchní. Po čase se z ní stala manažerka, má zodpovědnost za chod restaurace po technické stránce. Ráda se chodí inspirovat do restaurací a nejraději má maso a burgery.

Simona Hricaková

Manažerka směny

Simona pochází z Nízkých Tater, kde strávila dětství v horském hotelu. Její tatínek pracoval v gastronomii, a tak se rozhodla pro hotelovou školu. Poté hned nastoupila do Pastacaffé na plac. Cenné zkušenosti teď uplatňuje jako manažerka v Esce – hostům se snaží vyhovět za každou cenu a je ráda, že jí Eska v tomhle dává nepřeberné možnosti. Miluje sport, zkusila už skoro všechno, ale nejraději má plavání a plážový volejbal.

Eska
Pernerova 49
186 00 Praha 8 - Karlín
+420 731 140 884 
eska@ambi.cz 

Free WIFI

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Chèque Déjeuner

Pejsky prosím nechejte doma, nesmí k nám.

Zobrazit na mapě
Otevírací doba
Po–Pá08:00–23:30
So–Ne09:00–23:30